Vizsgálják felül Dr. Balla Lajos bírói kvalifikáltságát!


Vendég

#301

2016-06-20 19:59

Vérlázító és cinikus ítélet... ennyi.

Vendég

#302

2016-06-20 20:58

Felháborít a bírói elfogultság és cinizmus a sértett kárára.

Vendég

#303

2016-06-21 04:54

többedmagammal felfedezném Önön a "kamaszos kíváncsiság"-om Bíró Úr, talán le is fotóznám közben, ha már ilyen "könnyelmű" volt

Vendég

#304

2016-06-21 07:21

Felháborítónak tartom, amellett, hogy megalázták a kislányt, a megaláztatás tovább folytatódik, mert "ő is bűnös" a Bíró úr szerint. Ja, és ugye a megalázók "úrifiúk" voltak. Ergo, ha valakinek fideszes kapcsolatai, felmenői vannak, akkor ez már bocsánatos bűnnek számít?

Vendég

#305

2016-06-21 07:22

Ha több ilyen gyalázat születik mint ez az itéletnek nem nevezhető förmedvény, a szülők saját kézbe veszik az igazságszolgáltatást. Nos akkor lesz igazi anarchia! Nem kéne megvárni!
MéziGézi

#306 Re: Re: 1,5 dl vodka minden parasztot feljogosít, bármire?

2016-06-21 08:32

#293: - Re: 1,5 dl vodka minden parasztot feljogosít, bármire? 

 Az utolsó szóig, vesszőig, pontig egyetértek a véleményeddel. 


Vendég

#307

2016-06-21 10:09

Egy: Mert a nők elleni erőszakot elitíélem. Kettő: Azt, hogy az áldozat magatehetetlen és úgy történik vele erőszak, a legdurvább bűncselekmények közé sorolom. Harmadszor, a tapasztalatom szerint ma a magyar bírák nem érik el azt a színvonalat amit a társadalom miatt el kéne érniük. Büntetlenül bármit megtehetnek és sajnos meg is tesznek, ami egy bírónál rendkívül aggályos. Felelősségérzetük kihalt.

Vendég

#308

2016-06-21 11:45

Nem (nem elsősorban) a bíró személyével van baj, hanem a kúria hatályos iránymutatásával (340. oldal teteje, 4-es pont)

"A sértett felróható közrehatása enyhítő körülmény. Ilyenként értékelhető (...)  a nemi élet szabadsága és a nemi erkölcs elleni bűncselekményeknél a könnyelmű, kihívó magatartása."

Magyarul a k. kúria szerint ha egy nő "könnyelmű, kihívó" akkor nem kell (olyan súlyosan) elitélni az őt megerőszakolót.


Vendég

#309

2016-06-21 14:59

Nekem is van 15 éves lányom aki most megy továbbtanúlni nem szeretném ha így járna!

Vendég

#310

2016-06-21 17:23

Felháborító az eljárás!

Vendég

#311

2016-06-21 18:29

Amikor 4 eves voltam, anyukam akkori parja a farkat fogdostatta velem. En megcsinaltam, mert nem gondoltam, hogy ez valami rossz dolog. 

Akkor a biro ur szerint en is tehetek rola, hogy egy nalam legalabb 40 evvel idosebb ferfi ilyet tett?

A mai napig hanyingerem van ha megerzem azt a szagot, a szexualis eletem teljesen el van cseszve, mindig faj, beteg leszek tole, nem tudok lazitani stb.

Pedig en kiskoromban nem is eltem meg traumakent, meg is most kihat az egesz eletemre!

Az a szerencsetlen fiatal lany, akit az ifjusaga kapujaban megszentsegtelenitettek, nyilvanosan megalaztak es evek ota megy a huza vona az ugyeben. O meg is hogy fog tudni valaha is tovabb lepni, egeszseges eletet elni??? Ezeknek a kis tetveknek addig kene legalabb bortonben ulni, amig ez a lany meg nem gyogyul ebbol a traumabol. Ergo orokre!!!!!

Es ha lehetne, nyilvanossa kene tenni minden egyes pedofil allatot, minden gerinctelen pondrot, aki valaha is megrontott megeroszakolt bantott egy nala vedtelenebb szemelyt, gyereket. Fotoval nevvel! Hogy soha tobbet be ne tudjanak illeszkedni a tarsadalomba. Senki ne alljon tobbet veluk szoba. Ne legyen eselyuk normalis eletre. Mint ahogy a szerencsetlen aldozatoknak se lesz mar tobbet teljes eletuk. Miert nem tudhatjuk meg a nevuket? Miert nincs kiplakatolva a fotojukkal az orszag, hogy ezek a gusztustalan kis takonykocok akikbe bele kell rugni ha meglatod oket az utcan?????

Az ilyen pedofilokat meg a tobbi bortonlako is szarra veri ha kiderul roluk, hogy emiatt kerultek bortonbe! Minden joerzesu ember megbuntetne oket kegyetlenul es kamatostul. Micsoda szegyen, hogy pont az igazsagszolgaltatas kepviseloje kel ilyen szarjancsik vedelmere!!! Biztos nincsen gyereke... akinek van gyermeke, az sohasem dontene igy...


Vendég

#312

2016-06-22 05:47

Mert egyet értek vele.

Vendég

#313 Re: Re: Re: Re: Re: Az ítéletet egy három tagú bírói tanács hozta, amelyben 2 női bíró és Balla volt

2016-06-22 10:05

#297: Antoni Rita - Re: Re: Re: Re: Az ítéletet egy három tagú bírói tanács hozta, amelyben 2 női bíró és Balla voltak a 

 

"Ezzel gyakorlatilag azt mondod, hogy az ítéletért nők felelnek, nem pedig a patriarchizmust megtestetsítő bíró? Ejnye!!!"

 

:D

Azt mondom, hogy a tanács tagjai egyöntetűen felelősek, és nem kellene ebből gender-kérdést csinálni.

Mindegy, hogy ki hozta meg az ítéletet, férfi vagy nő, ez attól még botrányos. Remélhetőleg a felsőtárkányi ügyben nem ez alapján kívánnak majd eljárni a büntetés kiszabásánál.

Az indoklást lehet, hogy a bíró egyszemélyben fűzte hozzá az ítélethez, azonban ez sem a patriarchizmus egyértelmű jele, csak azé, hogy olyan világszemlélettel bír, amivel nem helyes, hogy azon a pulpituson ül...

A kérdéseddel azt sugalmazod, hogy a bírónők nem felelnek az ítéletért, csak a bíró úr, aki lepatriarchistázható ?

Ejnye!!! :)


Vendég

#314 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Az ítéletet egy három tagú bírói tanács hozta, amelyben 2 női bíró és Balla

2016-06-22 12:22

#313: - Re: Re: Re: Re: Re: Az ítéletet egy három tagú bírói tanács hozta, amelyben 2 női bíró és Balla volt 

 Na igen. A Felsőtárkányi eset is van ilyen durva. 15 éves kisfiúk... pfffff. Nem tudom mit képzelnek ezek már magukról. Nem tudok már mit hozzáfűzni, egyszerűen undorító. Nem akarok ilyen világban élni, ahol minden másnap megerőszakolnak valakit. Márpedig, ha normális büntetést kapnának, már csak visszaesnének az ilyen esetek... mondjuk ez a 3 taknyos is megfenyegette a szerencsétlen kiscsajt, hogy hallgassa el amit vele tettek, azért valahogy ez is kiderült. De azért lerohadhat a töke nyugodtan mind a 3 kis köcsögnek.


Vendég

#315 Őket is felmentik?! Végre szigorú büntetést minden erőszakoskodónak kivétel nélkül!

2016-06-22 13:08

Három 15 éves fiú is erőszakot tett Felsőtárkányban egy gyermekkorú lányon, akit eredetileg csak beszélgetni hívtak a tópartra. Lefogták, először csak leitatták, majd orális szexre kényszerítették.


 


 

Megfenyegették, hogy senkinek ne meséljen a történtekről – írja közleményében a Heves Megyei Főügyészség, amely vádat emelt az ügyben.

Tavaly augusztusban a három egri fiú éjszakai találkozóra hívta a 13 éves diáklányt a közeli településre. Eredetileg arról volt szó, hogy együtt cigarettázzanak a felsőtárkányi tónál, ahogy azt korábban is többször csinálták már. Az áldozat több éve ismerte a fiúkat, baráti viszonyban volt velük, ezért nem félt attól, hogy velük menjen. 

Már a buszmegállótól a tóig tartó úton elkezdtek inni a vádlottak. A parton egy darabig cigarettáztak és még ittasabbak lettek, majd arra kérték a lányt, hogy igyon velük. Amikor az áldozat ezt visszautasította, két fiú lefogta a kezeit és a fejét, majd a harmadik tinédzser leöntötte a torkán az alkoholt.

Később sem engedték el a 13 éves lányt: erőszakkal arra kényszerítették, hogy mindhármukat orálisan kielégítse a vízparton. Mikor elmentek, megfenyegették, hogy senkinek ne mondja el a történteket, majd egyedül hazaengedték.

A Heves Megyei Főügyészség a három fiatalkorút tizennyolcadik életévét be nem töltött személy sérelmére, többek által, azonos alkalommal, egymás tevékenységéről tudva elkövetett szexuális erőszak bűntettével vádolja, mint társtetteseket. A bűncselekmény büntetési tétele öttől tizenöt évig terjedő szabadságvesztés. Mivel az elkövetők is fiatalkorúak, legfeljebb öt éves büntetést kaphatnak.

A Heves Megyei Főügyészség arra tett indítványt, hogy a szabadlábon lévő középiskolásokkal szemben a bíróság - a rájuk vonatkozó szabályok keretei között - fiatalkorúak börtönében végrehajtandó szabadságvesztés büntetést szabjon ki. (Index)



Vendég

#316 Re: Őket is felmentik?! Végre szigorú büntetést minden erőszakoskodónak kivétel nélkül!

2016-06-22 13:10

#315: - Őket is felmentik?! Végre szigorú büntetést minden erőszakoskodónak kivétel nélkül! 

 Egyszerűen felháborító a "legflejebb" 5 év, ennek a tételnek minimumnak kéne lenni és mérlegelés nélkül! Majd jön balla "úr" és ezeket a férgeket is felmeni...


Vendég

#317 e kellett tolniuk a bugyijukat és pucsítaniuk kellett, hogy a tanítónők megtudják, ki volt a tettes.

2016-06-22 21:05

Mi folyik ebben az országban????? Most olvasom:

A Pest megyei Dömsöd általános iskolájában valaki összepiszkolta a lányvécét, konkrétan a vécécsésze mellé szart.

A takarítónő és néhány tanárnő azonban az ügyet úgy gondolták felderíteni, hogy 2. b és 3. c osztályos diák­lányokat sorba állították az udvaron, majd hármasával behívták őket egy terembe, ahol

le kellett tolniuk a bugyijukat és pucsítaniuk kellett, hogy a tanítónők megtudják, ki volt a tettes.

 


Vendég

#318

2016-06-22 21:26

Mert a bíró döntése vérlázító!

Vendég

#319 Re: ???

2016-06-22 22:03

#256: Lou - ??? 

 DE IGENIS VAN JOGUNK MEGKÉRDŐJELEZNI!!! Attól még, hogy bíró, nem szent a szava!! Hol élsz te?? Egy másik bolygón?? MEGERŐSZAKOLTAK 5EN EGY 14 ÉVES LÁNYT!! Olvassál már utána a dolgoknak, te idióta vadbarom és ásd el magad!! Az ilyen elmebetegek miatt tart még itt ez az ország!!! Szégyelld el magad!!! Te vagy gusztustalan; főleg, hogy mèg le is merészelsz ilyen elvetemült dolgokat írni.

Wisp

#320 Re: ???

2016-06-23 01:44

#256: Lou - ??? 

 És annak mi köze az ítélethez, hogy az áldozat kurva volt-e, és baszott-e fűvel-fával?


Vendég

#321 Re: e kellett tolniuk a bugyijukat és pucsítaniuk kellett, hogy a tanítónők megtudják, ki volt a tet

2016-06-23 07:04

#317: - e kellett tolniuk a bugyijukat és pucsítaniuk kellett, hogy a tanítónők megtudják, ki volt a tettes. 

 Ebből mégis hogy tudták megállapítani, hogy ki volt a tettes? Ha kitörölték a feneküket, akkor mégis honnan derül ki? Vagy ezt mégis hogy gondolták? Nooooormálisak az ilyenek?!


Vendég

#322 Re: Re: ???

2016-06-23 07:06

#320: Wisp - Re: ??? 

 Semmi! Amit valaki önszántából tesz, mert jólesik neki, nem ugyanaz, mint amikor erőszakkal rákényszerítik és tönkreteszik vele egy életre.

Aki szerint a kettőnek köze van hozzá, javaslom, hogy fogassa le magát pár emberrel és azok tömjék a szájába a kedvenc ételét úgy, hogy nem éhes és nem akarja. Mindjárt rájön  a különbségre!


Vendég

#323 Re: ???

2016-06-23 07:12

#256: Lou - ??? 

 Ide figyelj te ostoba, idióta, barom!

Még ha egy prostituáltat kényszerítenek szexre az akarat ellenére az is erőszak, ha a férj akarata ellenére közösül a feleségével, az is erőszak!

Már ott a követekező idióta 15 éves banda, akik lefogtak egy 13 éves kislányt, alkoholt itattak vele és sorban megerőszakolták!

A hangsúly nem azon van, hogy a kislány mit csinált saját akartából, hanem az, hogy a felmentett senkiházi anya kedvencei akarata ellenére alázták meg és ezt filmre vették. Erre akkor sincs mentség, ha ezt egy 50 éves prostituálttal tették volna, akkor is példát kell statuálni és a helyükre tenni a rohadék férgeket, ez pedig a fegyház legmélyebb zárkája!

Huffangelo

#324

2016-06-26 13:36

A Brexit miatt még nem kellene alábbhagynia a kampánynak, kislányok! Az Isztambuli Egyezmény attól még bátran ratifikálható, hogy lassan széthullik az EU, nem?

Lina

#325 Re: ???

2016-06-26 17:44

#256: Lou - ??? 

 Valamelyik diszamdár szülője vagy? Vagy az egyik kis szaros vagy aki bántotta azt a lányt?