Érettségi eltörlése és megajánlott jegyek használata.

Sziasztok kedves diáktársak, tanárok, emberek.

Nem tartom biztonságosnak magát az érettségiztetést. Félek, hogy bajom lesz, de csak ha a szüleim elkaphatják, akikre veszélyesebb bele se merek gondolni mi lenne akkor.

Nem értem nekem, mint diáknak miért is kéne biztonságban éreznem magam, úgy, hogy szét szeparálva elméletben biztonságban írjunk az érettségi feladatsorokat, mert az idősek meg a korházi dolgozók be vannak oltva. Ez megrémiszt sok embert, beleértve engem is. Ki hinné azt, hogy ez egészséges, hogy lassan egy tanéve nem látták egymást és akkor sem lehetnek igazán együtt. Fontos dolgokat vettek el az életünkből.

Rengeteg dologtól tiltva/megvonva lettünk, de az érettségit nyugodtan megírhatnánk? Nincs annyi vakcina addigra se, ami nekünk elég lenne. Rengeteg embernek hiányozni fog ez később, de azt magunkénak tudhatjuk, hogy mi igen akkor is ott voltunk és megírtuk? Ez lenne a buzdítás? Rengetegen vannak úgy, hogy bent se voltak idén mert betegek voltak.

Igaz az is, hogy áprilisban kezdik a tanárok beoltását, de az már késő. És mi, mint diákok, akik javarészt tömegközlekedéssel járnak (ki messzebbről ki közelebbről) mennyi olyan emberrel találkozhatunk út közben, aki fertőzött. Reggel a tömegben mikor megy mindenki a dolgára, mint mi is iskolába is elkaphatjuk.

Szépen kérek mindenkit szavazzon, hogy több tízezer diák és családjaik életét könnyítse vagy akár mentse meg!

Az aláírással engedélyezem Koszta Gyula, hogy az aláírásomat átadja azoknak, akik ebben a kérdésben hatáskörrel rendelkeznek.