Az autodj-s online playlistek NEM RÁDIÓK!

Ma, ha bárki indít egy online audio stream-et, legyen az magánszemély, vagy valamilyen zenemegosztó portál, azt rádiónak nevezi el. Az autodj-vel lejátszatott playlisteket, a random "neked ajánljuk" automatikus válogatásokat.

A rádió nem ez!

 

Mi a rádió?

A rádió együtt él a hallgatóival! A rádióban műsorvezetők, szerkesztők, technikusok, programigazgatók, zenei szerkesztők dolgoznak a műsorokon, hogy megfeleljenek a frekvenciára vonatkozó, a pályázatban vállalt feltételeknek. Sales-esek dolgoznak azon, hogy legyen miből üzemeltetni a rendszert, promóciósok, marketingesek azon, hogy megismerjétek az elkészült produkciókat.

Az NMHH-val kötött szolgáltatási szerződés pontosan leírja, milyen feltételeket kell teljesítenie a rádióknak. Zene-szöveg arány, hírműsorok, közszolgálati tartalom, közösségi tartalom, magyar dalok aránya, gyakorisága és hossza.

A rádió nem egy random zenelejátszó stream! A zenelejátszó stream nem rádió, mégis úgy hívják, megtévesztve a hallgatókat és elhitetve velük, hogy rádióról van szó.

A podcast talált nevet magának. Miért kellene osztoznia az online automatizmussal szerkesztett streameknek a "rádió" néven egy szabályozásokkal kötött és terhelt szakmával, pláne pozitívumként feltüntetve azt, hogy rá nem vonatkoznak szabályok? Miért kellene egy szóval említeni két teljesen különböző dolgot, azt sugallva, mintha ugyanaz lenne?

Aki nem akar, ne hallgasson rádiót. A rádió egy előadás. Akinek tetszik, "beül rá" és meghallgatja. A tartalmakat. Amelyeket emberek állítanak elő a nap 24 órájában, a hét 7 napján. Ha valakinek csak zene kell, legyen lehetősége az automatizmusok által összeállított zenék hallgatására, de NE hívjuk és NE HÍVHASSA SENKI ezeket a streameket RÁDIÓNAK.

Az, ha külön kezeljük a rádiókat és az online streameket, mindkét félnek jó, hiszen a jelenlegi formában a hirdetők felé két teljesen más mérési eredményt, összehasonlíthatatlan hallgatói számokat tudnak kommunikálni a sales-esek.

 

A rádió egy munka. Egy előadás. Egy szerelem. Amin rengetegen dolgoznak. Emberek. Azért, hogy érdekes, hasznos, fontos témákat, beszélgetéseket kapjanak a hallgatók.

 

A valódi rádiók érdekében szeretnénk felkérni az NMHH-t, az Artisjus-t, a MAHASZ-t, az EJI-t, és minden rádiós játszásokkal kapcsolatban álló szervezetet, hogy NE NEVEZZÉK RÁDIÓNAK az online stream-eket és NE ENGEDJÉK, hogy az ilyen szolgáltatások magukat rádiónak titulálva működjenek! Legyenek online stream-ek, vagy találjanak ki rá más elnevezést, de ne említhessen senki egy magára hagyott automatizmus által összeállított lejátszási listát RÁDIÓként.

 

Köszönjük, ha mellénk, a valódi rádiókat és rádióadásokat védők mellé állsz a petíció aláírásával!


Együtt a valódi rádiókért!    Kapcsolatfelvétel a petíció szerzőjével

Petíció aláírása

Az aláírással felhatalmazom Együtt a valódi rádiókért! petíciókészítőt az ezen az űrlapon közölt információim átadására az ügyben illetékeseknek.

E-mail-címét nem fogjuk interneten közzétenni.

E-mail-címét nem fogjuk interneten közzétenni.Fizetett hirdetés

3000 embernek fogjuk hirdetni ezt a petíciót.

Tudjon meg többet...