Áder János vonja vissza Bayer Zsolttól a lovagkeresztet

Tisztelt Áder János Köztársasági Elnök Úr!

Az Orbán-kormány újabb határt lépett át azzal, hogy Magyarország címerének és zászlajának használatáról, valamint állami kitüntetéseiről szóló 2011. évi CCII. törvény alapján a nemzet szolgálatában, az ország fejlődésének elősegítésében, a haza érdekeinek előmozdításában és az egyetemes emberi értékek gyarapításában végzett kimagasló, példamutató tevékenység elismerésére szolgáló elismerést, a Magyar Érdemrend lovagkeresztje kitüntetést egy olyan méltatlan személynek adta, mint Bayer Zsolt.

Bayer Zsolt alpári stílusú, gyűlöletkeltő és kirekesztő írásai még a fideszes hátterű médiatanácsnál is kiverték a biztosítékot, amikor egy az iszlám követőit és a 14 évesnél idősebb migránsokat potenciális gyilkosoknak tituláló cikke miatt állampolgári bejelentésre indított hatósági eljárásban 250 ezer forint bírság megfizetésére, az internetes tartalom haladéktalan eltávolítására, a jogsértés elkövetéséről szóló közlemény közzétételére kötelezte a Magyar Hírlap című újságot.

Szégyenletes, hogy egy Bayer-féle rasszista, xenofób, gyűlöletgyáros állami kitüntetést kaphatott Magyarországon, pláne olyan kitüntetést, amelyet az egyetemes emberi értékek gyarapításában végzett kimagasló, példamutató tevékenység elismerésére adnak.

Bayer kitüntetése a korábbi kitüntetett kiválóságok közül is sokakat olyannyira felháborított, hogy jelen petíció elindításáig harmincan jelezték, hogy lovagkeresztjüket tiltakozásul visszaadják Önnek.

Magam és jelen petíció aláírói kérjük, hogy Köztársasági Elnök Úr végre mossa le azt a gyalázatot, amely az állami kitüntetések fényét beárnyékolja, és vonja vissza a Magyar Érdemrend lovagkeresztje kitüntetést az érdemtelenül kitüntetett Bayer Zsolttól!

Tisztelettel,

Berkecz Balázs

és jelen petíció aláírói