Budapest 1-es választókerületében szavazó választópolgárok nyílt levele a vk. ellenzéki képviselőjelöltjeihez az összefogásért

Tisztelt BP01-es választókerületben szavazó választópolgár-társaim!

Ha Önök is tanácstalanok a választókerületünkben előállt patthelyzet miatt, és szeretnék, ha egyértelmű lenne, hogyan kell szavaznunk április 8-án a kormányváltás érdekében, kérem, fontolják meg az alábbi petíció aláírását. A BP06-os választókerület példáját követve mi is szeretnénk elküldeni ez a petíciót az érintett ellenzéki képviselőjelölteknek, ezzel is kifejezve, hogy a kormányváltó többség világos helyzetet és valódi esélyt szeretne a választásokon.

PETÍCIÓ

Csárdi Antal (LMP)

Fekete-Győr András (Momentum)

Juhász Péter (Együtt)

Losonczy Pál (Jobbik)

V. Naszályi Márta (MSZP-Párbeszéd)

Budapest 01-es számú választókerületének ellenzéki egyéni képviselőjelöltjeihez Budapest, 2018. március 19-én, három héttel a választások előtt

Tisztelt Képviselőjelöltek!

Mint bizonyára Önök is tudják, a kormányváltást akaró választók évek óta egyre növekvő elégedetlenséggel figyelik a demokratikus ellenzéki erők szétforgácsolódását és ezzel párhuzamosan a Fidesz-KDNP mint kormányzó pártalakulat lebonthatatlannak tűnő túlhatalmát. Mély aggodalommal tölt el bennünket, hogy az ellenzéki pártok, minden szándéknyilatkozat ellenére, még mindig nem fogtak össze. Külön-külön jelölteket indítanak a választókörzetekben. A kormányváltást fontosnak tartó választók többsége tanácstalan.

Alulírottak, Budapest 01-es választókerületében élő, dolgozó, itt vállalkozást, üzletet működtető polgárok ezúton tisztelettel arra kérjük Önöket mint a választókerület egyéni képviselőjelöltjeit, hogy haladéktalanul egyeztessenek egy közös jelölt megnevezéséről és a többiek koordinált visszalépéséről! Továbbá arra kérjük Önöket, a koordináció során vegyék figyelembe a Közös Ország Mozgalom megbízásából készült felmérés eredményét, mert – minden esetlegessége mellett – még mindig ez a felmérés szolgál a legmegbízhatóbb adatokkal.

Tisztában vagyunk vele, hogy ez nehéz döntés. Azt is tudjuk, hogy a mandátum lehetőségéről való esetleges lemondás ellentmond az Önök tiszteletre méltó politikai ambícióinak. Kérjük, ezzel együtt fontolják meg kérésünket! Ha most, az esélyeket latolgatva egy jelölt kivételével visszalépnek és erősítik a legesélyesebb jelölt mandátumhoz jutását, azzal mindannyian kivívják az itt élő, kormányváltást akaró választók maximális tiszteletét és bizalmát. Márpedig a polgárok tisztelete és bizalma a legtartósabb politikai tőke.

Gyors döntésükben bízva, őszinte nagyrabecsüléssel

Az aláírással felhatalmazom dr. Wagner Veronika petíciókészítőt az ezen az űrlapon közölt információim átadására az ügyben illetékeseknek.