A Bp. Honvéd - MTK maradjon Budapesten, ne büntessék a Kispest és MTK-szurkolókat!

Az MLSZ sablonszerű szabályzata miatt 130 km-t kellene utaznia télen, február 23-n egy fővárosi történelmi rangadó miatt az MTK és a Kispest-szurkolóknak.Mivel a Honvéd ebben a szezonban az MTK-stadionban játsza hazai mérkőzéseit, a MLSZ szabályzatának indoklása miatt "elveszne a hazai pálya előnye", ha a Honvéd hazai csapatként fogadná az MTK-t, amelynek valóban hazai pályája az MTK stadion.

Ez a szabályozás ilyen formában a jelenlegi hazai futballviszonyok alapján teljesen irreális és káros!!!

A szabályozás célja, szelleme nem felel meg a tényleges viszonyoknak és a szurkolók érdekeinek sem.  

Az MTK hazai nézőszáma 1000 és 1500 közé esik, a szektorok felosztásával azonban a Honvéd amúgy is több nézőt fogadhatna és a Honvéd szurkolók ebben a szezonban az MTK-stadiont rendszeresen fel is töltik abban az arányban, ahogyan az MTK. A Honvéd számára éppen az jelentené a hazai pálya előnyének elvesztését, ha a szurkolókat a 130 km-es utazással lényegében kizárnák a mérkőzés megtekintéséből. 

Valamint a magyar első osztály nézőszámait tekintve is ez egy irreális lépés, a szövetségnek a klubokkal együtt arra kellene törekednie, hogy minél több néző legyen a találkozókon - különösen egy történelmi rangadón, amely ráadásul a dobogóért vívott harc tekintetében is döntő lehet.

Az MLSZ ráadásul a közelmúltban olyan döntésektől is eltekintett a nézőszámok érdekében, mint pl. az Újpest stadionbezárása, amelynek alkalmazása ráadásul egy FIFA szabályra alapozva kötelező lett volna a szövetségnek!

Amennyiben az MLSZ nem járul hozzá egy ilyen, a szurkolókat és a klubok érdekeit is szolgáló változtatáshoz, a BP. Honvéd vs MTK mérkőzés MTK-stadionban való megrendezéséhez, az elég súlyosan felveti, hogy az MLSZ egyes csapatokat és azok szurkolóit másképpen ítéli meg. 

Petíció aláírása

Az aláírással engedélyezem Marosi Gergely, hogy az aláírásomat átadja azoknak, akik ebben a kérdésben hatáskörrel rendelkeznek.


VAGY

Egy e-mailt fog kapni egy hivatkozással, amellyel megerősítheti aláírását. Hogy biztosan megkapd üzeneteinket, kérjük add hozzá a info@peticiok.com címet a kapcsolati vagy a biztonságos feladó listádhoz.

Kérjük, vegye figyelembe, hogy nem tudja megerősíteni az aláírását az erre az üzenetre való válaszadással.
Fizetett hirdetés

3000 embernek fogjuk hirdetni ezt a petíciót.

Tudjon meg többet...

Facebook