Zsennye legjobb hagyományainak megőrzéséért

p.MsoNormal, li.MsoNormal, div.MsoNormal { margin: 0cm 0cm 0.0001pt; font-size: 12pt; font-family: "Times New Roman"; }div.Section1 { page: Section1; }

Zsennye legjobb hagyományainak megőrzéséért

 

Mint ismeretes a zsennyei Művésztelep működtetését már nem a MAK végzi. Miközben nem vitatjuk,hogy szükségesek bizonyos változtatások, aggódunk azért, hogy a nagy átalakítási lendülettel a Ház legjobb hagyományai áldozatul eshetnek. Mert Zsennye nem csak egy épület és a park. Sokunknak fogalom; a legcsodálatosabb paradicsomi hely, ahol elmélyülten lehet dolgozni, lehet feltöltődni, vagy akár családostul pihenni. Zsennye varázsához a múltja is hozzá tartozik, amiből a vendéglátás hagyományait (itt Virginia Woolf is vendégeskedett!) az épületet művésztelep céljára megszerző alapítóknak sikerült feléleszteni: értékes kölcsönzött bútorokkal rendezték be a szobákat, újra használták a 19. században  létesített zöldséges és a „Kisasszony kertet”, és legmagasabb szintre emelték az étkezési kultúrát, ami a szakácsok minőségi munkájának és a barátságos, figyelmes személyzetnek köszönhető.

Nem szeretnénk ha ez megváltozna!

Ezért aláírók, köztük többen, akik művészi munkájához „Zsennye” sokat adott vagy éppen gyermekkora legszebb emlékei kapcsolódnak ide, kérjük a ház új működtetőit, hogy a „konyhát”, a konyhai és egyéb személyzetet ne változtassák meg!

 

Bodóczky István

Tatai Erzsébet

Balla Vera