Zöld Zuglót kevesebb környezetszennyezést

Egyre nagyobb a környezetterhelése Zuglónak. A rengeteg autó mellett a sok környezetet károsító BKV buszok, teherautók, munkagépek is rontják levegőnket. A szállópor, környezetszennyező anyagok, a zaj elviselhetetlen lett. Ipari övezetek keverednek lakóövezetekkel, ellehetetlenítve a szomszédok nyugalmát. A BKK logisztikája is hagy kivetnivalót. Járatszám növekedés, járat sűrítés, ugyanazon útvonalon, új járatok beállítása, az elmúlt években csak egy példa, öt és még több buszt raktak egy már amúgy is agyon terhelt útra, ellehetetlenítve az ott élést, pl. a Fogarasi úton. Olyan helyeken is működtetnek feleslegesen járatot, pl. Zsálya utca, ahol nem is kellene. A helyszín közösségi funkciókat, kertet, közintézményt, lakossági életteret foglal magába.

Csendesebb, egészségesebb Zuglót!

Zuglói lakosokként az alábbi feltételek teljesítését KÉRJÜK ! 

  1. Kérjük, hogy szüntessék meg a környezetet veszélyeztető negatív hatásokat.
  2. Kérjük, hogy a 80-as jelzésű trolibuszok hétköznap is úgy közlekedhessenek, ahogy hétvégén, az Örs vezér tér v.á. – Keleti pu. v.á. között. *Lakossági kérésre hétköznap ne közlekedjenek a 81-es trolibuszok a Zsálya utcában, mert zavarják az ott élők nyugalmát, hajnalban a trolik visszhangos zajára ébrednek a környéken élők.
  3. Kérjük, hogy korszerű, alacsony padlós csendes trolibuszok közlekedjenek az öreg magas padlós, rendkívül zajos trolik helyett.
  4. Kérjük, hogy a Fogarasi úton kialakult aszfalt hullámhegyeket szüntessék meg, mert zavarja a környezetében élők nyugalmát, nyugodt családi életét, és az ott élő gyerekek szervezetére káros hatással van.
  5. Kérjük, hogy a zajos, füstokádó, Örs vezér térre ráhordó járatok öreg buszait tiltsák ki Zugló útjairól, úgy ahogy az autókkal is teszik. *Lakossági kérésre más útvonalat az éjszakai zajos buszoknak, mert zavarják a lakótelepen élők pihenését. Visszhangzik a lakótelep éjjel. 
  6. Kérjük, 22:00- 06:00 óra közötti nyugodt pihenéshez való jogot. * Lakossági kérésre, mert a szolgáltatók miatt késő este és hajnalban BKK zavarelhárítás, karbantartás, és FKF autók zajára kell ébredniük az ott élőknek. 
  7. *Lakossági kérésre, kérjük a zajos repülők éjszakai alvást zavaró zajának megszüntetését 22:00 - 06:00 óra között.
    Hétvégén 22:00-08:00 óra között. Az itt élők a 2007 előtti állapot (BOKOD) visszaállítását kérik, amikor is nem Zugló felett zajongtak a repülőgépek. Ígéretet kaptak arra, hogy a Kerepesi út előtt forgatják el a gépeket. Nem történt meg.
  8. *Lakossági kérésre, kérjük, a légifolyósók felülvizsgálatát, a légtérnyitás betartásának felülvizsgálatát. Zugló érintett részeinek, mint Füredi út, Tihany u., Csertő park és környékének 500 méteres körzetében, azaz a kertvárosi részeket is beleértve.

Zugló ekkora zajt, és környezetterhelést már nem bír el! 

 

* -al jelölt részek lakossági kérésre lettek beírva /módosítva


Zuglói Civil Érdekvédők    Kapcsolatfelvétel a petíció szerzőjével