Zalaegerszegi változtatásokért

Tisztelt Polgármester Úr!

Zalaegerszeg város felelős polgáraiként fontosnak tartjuk a járványügyi protokoll betartását, ugyanakkor szülőként
gyermekeink testi-lelki fejlődését és nevelését is.
Sajnálattal tapasztaltuk, hogy a városi intézményekben előfordult már, hogy gyermeket kiengedtek az intézményből úgy, hogy a szülője még nem érkezett meg érte; hogy óvoda és bölcsőde kezdő kisgyermeket nem kísérhetett be a szülője az épületen belülre; hogy a mérési pontot úgy alakították ki, hogy az az intézmény ajtajába esik; hogy az EMMI javaslata ellenére iskolák közösségi tereiben kötelező lett a maszk viselése.

A 2020. Október elsejei törvény köznevelési intézményekre vonatkozó 431/2020 IX.18. rendelet lehetővé teszi, hogy a szülő bekísérje gyermekét a testhőmérséklet-mérési pontig az intézménybe amennyiben szabályosan maszkot visel, fertőtleníti a kezeit.

A fentiek miatt kérjük, hogy segítsen tárgyalni az intézményvezetőkkel a rendelet keretein belül lévő kompromisszumok kialakításában, illetve a rendelet mindkét oldali betartatásában:

1. Kérjük, hogy a mérési pontot minden esetben intézményen belül helyezzék el!

2. Kérjük, hogy amely intézményeken lehetőség van rá, használhassanak a szülők több bejáratot, így elkerülve a tolongást!

3. Kérjük, hogy ne legyen idősávos rendszer a gyermekek kiadására! Ez megnehezíti a gondozók, a szülők és a gyermekek mindennapjait is.

4. Kérjük, hogy gyermekeink érzékeny bőrére ne használjanak alkoholos kézfertőtlenítőt! A vírus megállításához elegendő az alapos, szappanos kézmosás.

5. Kérjük, hogy gyermekeinknek ne kelljen a közösségi terekben maszkot viselniük. A maszk le- és felvétele, és a nem tiszta kézzel történő folyamatos archoz nyúlás nagyobb veszélyt hordoz, mint a maszk használatának mellőzése.

Várjuk szíves válaszát!
Tisztelettel,
Kis- és nagygyermekes zalaegerszegi szülők

Az aláírással engedélyezem D L N, hogy az aláírásomat átadja azoknak, akik ebben a kérdésben hatáskörrel rendelkeznek.