Vízparti szentmise Akarattyán

Dicsértessék a Jézus Krisztus!

Tisztelt Plébános Úr!

A balatonakarattyai hívő lakosok és üdülők a nevében fordulunk Önhöz.

Balatonakarattyán a Koppány sor 101-ben van a Ferencesek Vízparti Üdülője és kápolnája. A kápolnában közel 30 éve kezdtek szentmiséket tartani a ferences atyák, eleinte az itt üdülő atyák és diákok részére. A kápolna működési engedélyét még néhai Szendi József veszprémi püspök és érsek úr adta ki. Az itt tartott szentmisék szerepelnek az internetes MISERENDben is: https://miserend.hu/templom/5128

Idővel egyre több nyaraló és turista fedezte fel ezt a csodálatos hangulatú szentmisét, amelyek a nyári iskolai vakáció ideje alatt kerülnek itt megtartásra. Olyan sokan lettünk, hogy nem fértünk már el a kápolna épületében, akkor költöztettük át a szentmisét a vízpart mellé, ahol egy méltó oltárt és haranglábat emeltünk.

Az elmúlt 20 év alatt – a nyári főidényben - több ezer ember vett részt ezeken a vízparti szentmiséken, itt ünnepeljük minden évben Szent István ünnepét. Az ide látogató magyar és külföldi vendégek egyaránt az elismerés hangján nyilatkoznak a Magyar Tenger ezen különleges, egyedi hangulatú szentmise lehetőségéről.

Tisztelettel kérjük Önt, engedélyezze - az iskolai vakáció ideje alatt - a vízparti nyilvános szentmisék megtartását a jövőben is az oda látogató hívek számára. Ha valami liturgikus feltétel hiányzik, kérjük közölje velünk, s mindent elkövetünk annak megteremtéséhez. A többi időszakban természetesen az akarattyai vagy a kenesei templomokban veszünk részt a szentmiséken balatoni tartózkodásunk alatt.

A Jó Isten áldását kérjük munkásságára a balatonakarattyai hivő közösség nevében.

Tisztelettel

Az aláírással felhatalmazom Kókai-Bór Valéria petíciókészítőt az ezen az űrlapon közölt információim átadására az ügyben illetékeseknek.

E-mail-címét nem fogjuk interneten közzétenni.