Vegyük el a képviselők fizetését!

 Tisztelt polgártársak! 

2020. április 17-én a parlamenti képviselők megkapták a megemelt fizetésüket. A helyzetet súlyosbítja, hogy mindez a koronavírus (COVID-19) járvány idején történik. Európa más bölcsebb belátású országaiban a politikusok fizetése 30-40%-al csökkent, így támogatva az egészségügyi rendszert, valamint a rászorulókat.

Képviselői alapbér: 1.103.400 Ft

Frakcióvezetők bruttó juttatása: 2.206.800 Ft

Frakcióvezetők helyetteseinek: 1.870.000 Ft

Házelnök juttatása: 2.979.180 Ft

Kormánytagok minimum juttatása: 2.199.824 Ft

Ma a magyar Országgyűlésben 199 képviselő foglalhat helyet. Ha képviselői alapbérrel számolunk az egy hónapban meghaladja a 199.000.000 (azaz 199 millió forintot). Ekkora mennyiségű pénz rengeteg magyar állampolgár életét menthetné meg, többek között azokét, akik most elhagyni kényszerültek a kórházakat. Ez a pénz megmenthetne olyan családokat, ahol egy vagy mind a két szülő munkanélkülivé vált. 

Önmagában méltatlan, hogy ebben az országban, politikusaink nem hajlandóak lemondani fizetésük egy részéről, (tisztelet a kivételnek). Itt az ideje példát venni és a legnehezebb órákban emberként viselkedni! 

Ez a történet, a mi történetünk. Mindannyian felelősek vagyunk egymásért és Magyarországért! Azt akarjuk, hogy az országgyűlési képviselők ajánlják fel fizetésük egy részét az egészségügy és a rászorulók számára! 

Tisztelettel kérem aláírásával támogassa a petíciót! 

"Szinte szégyellem magam, hogy ilyen békében élek, miközben mások küzdenek és szenvednek!" 

                                                                /Albert Einstein/

 

 

 

 

Petíció aláírása

Az aláírással engedélyezem Bozóky Máté, hogy az aláírásomat átadja azoknak, akik ebben a kérdésben hatáskörrel rendelkeznek.


VAGY

Egy e-mailt fog kapni egy hivatkozással, amellyel megerősítheti aláírását. Hogy biztosan megkapd üzeneteinket, kérjük add hozzá a info@peticiok.com címet a kapcsolati vagy a biztonságos feladó listádhoz.

Kérjük, vegye figyelembe, hogy nem tudja megerősíteni az aláírását az erre az üzenetre való válaszadással.
Fizetett hirdetés

3000 embernek fogjuk hirdetni ezt a petíciót.

Tudjon meg többet...