Üröm-Aranyvölgy-Óbuda vasútállomásról Nyugati pályaudvarra való közvetlen bejutásért

Kérem írják alá a petíciót, amennyiben egyetértenek azzal, hogy ismét (mint ahogy eddig évekig így volt) közvetlen vonatjárattal lehessen bejutni Üröm-Aranyvölgy-Óbuda állomásokról a Nyugati pályaudvarra.
A január 9-én bevezetett menetrend szerint az S76 jelzésű vonatok már nem a Nyugati irányába, hanem Rákos felé közlekednek. Ezzel sok lehetőséget veszítettek azok, akik Üröm, Aranyvölgy, Óbuda állomásokról a belvárosba szeretnének beutazni közvetlenül.

Javaslat:
1. óránként legalább egy S76 jelzésű vonat ismét a Nyugati pályaudvarra érkezzen és onnan induljon vissza is.
vagy
2. Az S72 jelzésű vonatok álljanak meg Üröm és Aranyvölgy megállóhelyeken.

Indokok:
A belvárosba való közvetlen bejutási lehetőség megszüntetése a tanulók pesti iskolákba való beutazását, a fiatalok hétvégi szórakozási lehetőségét, az idősek könnyebb közlekedését de akár az ingatlan árakat is negatívan befolyásolhatják.
Ezen kívül teljesen értelmetlen hogy egyik kertvárosból a másikba legyen közvetlen járat (Solymár/Üröm - Rákos), mivel az emberek a kertvárosokból inkább a belső városrészekbe igyekeznek bejutni munkába, ügyet intézni, szórakozni, művelődni, kultúrális eseményekre.
A belvárosból pedig sokkal kényelmesebb és praktikusabb közvetlen vonatjárattal elindulni kirándulni észak felé. (Üröm megállóhelynél pl. rá lehet csatlakozni a Kék túra útvonalra - itt egyébként nemrég egy P+R megállót is kialakítottak, annak érdekében, hogy az északról ingázók inkább a tömegközlekedést válasszák. Az új menetrenddel ez teljesen feleslegessé vált, a parkoló kihasználatlan).
Az Solymár felől Rákosra közlekedő vonatok jellemzően Újpesten teljesen kiürülnek mivel az utazóközönség elsődleges úticélja a belváros. Az új menetrendi változás átgondolatlan, utasforgalmi felmérések, megfigyelések nem előzték meg, nem szolgálják a jelenlegi ingázó utasok kényelmét.

Köszönöm ha támogatják a kezdeményezést!

Kertész-Csontos Zsuzsanna    Kapcsolatfelvétel a petíció szerzőjével

Az aláírással felhatalmazom Kertész-Csontos Zsuzsanna petíciókészítőt az ezen az űrlapon közölt információim átadására az ügyben illetékeseknek.

E-mail-címét nem fogjuk interneten közzétenni.