Új iskolát Szigetszentmiklósnak, új iskolát a Bucka városrésznek!

Hosszú évek óta látjuk, hogy a városrész folyamatosan bővül, egyre több lakóingatlanba költöznek fiatalok és kisgyermekes családok.

Hosszú évek óta látjuk, hogy a városrész infrastruktúrája, útjai, közintézményei meg sem közelítik az élhetőség minimális feltételeit.

Hosszú évek óta tapasztaljuk, hogy a foltozgatáson kívül nincs koncepció a városrész fejlesztésére, még egy rendes járdával ellátott főút sem épült a 9000 lakossal rendelkező városrészben.

Hosszú évek óta autókaravánok viszik az itt élő gyerekeket bölcsődébe, óvodába, iskolába, a belvárosi részekre, ahol hatalmas forgalmi dugókkal és parkolási nehézségekkel megküzdve jutnak csak el gyermekeink az oktatási intézményekbe.

Képviselői eskütételem után (2019 novemberében) megkereste az önkormányzatot az oktatási államtitkárság egy iskolaépítési projekttel kapcsolatban, ami az előző városvezetés idején elhalt, és a Bucka városrészen valósult volna meg. Az önkormányzat dolgozóival elővettünk és leporoltunk néhány régi koncepciót, és ott találtunk egy területet, amely mint jövőbeni buckai városrészközpont és intézményi terület minden olyan tulajdonsággal rendelkezik, amitől alkalmas lehet egy minimum 16 tantermes iskola elhelyezésére. Ez a buckai egészségház és a mellette épülő óvoda közelében, a Csépi út-Boglya utca-Bucka tó által határolt terület. Ezt a koncepciót a város képviselő-testületének tagjai támogatták, és elfogadtak a 2020-as költségvetésben közel 300 millió forintot a területrendezésre. A múlt évben számos kérdést tisztáztunk, és vártuk a további lépéseket. Aztán csak vártunk tovább...

Szeretném elérni, hogy a Bucka városrész megkerülhetetlen legyen egy soron következő iskolaépítésnél, és szeretném elérni, hogy a buckai gyerekeknek lehetőségük legyen önállóan iskolába menni, XXI. századi környezetben tanulni, és nem konténerekben, ahogy az városszerte történik évek óta.

Szeretném elérni, hogy konkrét érdemi munka induljon annak érdekében, hogy az iskola megépülhessen!

Írd alá és támogasd Te is a buckai iskolát! Legyen a Buckának iskolája, városrészközpontja és kulturált közterülete!Buckai_Iskola.png

Közösen a közösségért!

 


Gyurcsik József Momentum Mozgalom    Kapcsolatfelvétel a petíció szerzőjével

Petíció aláírása

Az aláírással felhatalmazom Gyurcsik József Momentum Mozgalom petíciókészítőt az ezen az űrlapon közölt információim átadására az ügyben illetékeseknek.


VAGY

Egy e-mailt fog kapni egy hivatkozással, amellyel megerősítheti aláírását. Hogy biztosan megkapd üzeneteinket, kérjük add hozzá a info@peticiok.com címet a kapcsolati vagy a biztonságos feladó listádhoz.

Kérjük, vegye figyelembe, hogy nem tudja megerősíteni az aláírását az erre az üzenetre való válaszadással.
Fizetett hirdetés

3000 embernek fogjuk hirdetni ezt a petíciót.

Tudjon meg többet...