Tűzijáték helyett fényfestés Zamárdiban (nem csak augusztus 20-án)

Screenshot_20220722-010956_Facebook.jpgTűzijáték helyett fényfestés Zamárdiban

Zamárdi településen is hosszú évek óta megrendezésre kerülnek tűzijátékok mind az önkormányzati, mind a magánrendezvények esetében. A tűzijátékok hatása ma már pontosan felmérhető a gyermekek, állatok és a vadvilág esetében, hiszen ők azok, akik a legkevésbé vagy egyáltalán nem tudnak védekezni a káros hatások és következmények ellen.   A tűzijátékok egészség- és környezetkárosító hatása miatt is elgondolkodtató olyan, a tűzijátékot kiváltó szórakozási lehetőség megszervezése Zamárdiban, amely mellett az érintettek és teljes egészében az itt élő, idelátogató emberek, köztük a gyermekek és a velük együtt élő állatok is zavartalanul tudják élvezni. A tűzijáték következményei nem csak a kutyákra (bár elsősorban rájuk nézve) lehet veszélyes, hanem minden társállatra és vadon élő állatokra, madarakra is.

Jelen petíció aláírásával kérjük a tisztelt Önkormányzatot, hogy a jövőre nézve tegyen lépéseket arra vonatkozóan, hogy tűzijáték helyett Zamárdi közigazgatási területén kizárólag zajhatással nem járó fényfestés kerülhessen megrendezésre mind önkormányzati, mind magánrendezvényeken.