Tűzijáték helyett fényfestés Zamárdiban (nem csak augusztus 20-án)

Screenshot_20220722-010956_Facebook.jpgTűzijáték helyett fényfestés Zamárdiban

Zamárdi településen is hosszú évek óta megrendezésre kerülnek tűzijátékok mind az önkormányzati, mind a magánrendezvények esetében. A tűzijátékok hatása ma már pontosan felmérhető a gyermekek, állatok és a vadvilág esetében, hiszen ők azok, akik a legkevésbé vagy egyáltalán nem tudnak védekezni a káros hatások és következmények ellen.   A tűzijátékok egészség- és környezetkárosító hatása miatt is elgondolkodtató olyan, a tűzijátékot kiváltó szórakozási lehetőség megszervezése Zamárdiban, amely mellett az érintettek és teljes egészében az itt élő, idelátogató emberek, köztük a gyermekek és a velük együtt élő állatok is zavartalanul tudják élvezni. A tűzijáték következményei nem csak a kutyákra (bár elsősorban rájuk nézve) lehet veszélyes, hanem minden társállatra és vadon élő állatokra, madarakra is.

Jelen petíció aláírásával kérjük a tisztelt Önkormányzatot, hogy a jövőre nézve tegyen lépéseket arra vonatkozóan, hogy tűzijáték helyett Zamárdi közigazgatási területén kizárólag zajhatással nem járó fényfestés kerülhessen megrendezésre mind önkormányzati, mind magánrendezvényeken.

Az aláírással felhatalmazom Putyera Ildikó petíciókészítőt az ezen az űrlapon közölt információim átadására az ügyben illetékeseknek.