TÜZIJÁTÉK HELYETT ...

images_(44)3.jpg

Nyílt levél Rogán Antal úrnak, 

Tisztelt Rogán úr, 
Szeretném figyelmébe ajánlani, hogy a befizetett adónkból a budapesti TÜZIJÁTÉK HELYETT az alábbi ORSZÁGOS  probléma megoldását érezzük égetően szükségesnek.
Kérjük, legyen szíves ezt szorgalmazni a kormányüléseken: abból a képviseletünkre  kapott bizalomból erőt merítve, amit ön és a pártja, munkakörének ellátásához szükséges felhatalmazásként  -  az országgyűlési választások alkalmából a szavazók egy részétől kapott.  Környezettudatos elköteleződésükhöz - természetesen - kétség sem férhet.

A tüzijáték káros hatásairól már számtalan tanulmány értekezett. A befizetett adónkból erre költött szerintünk korszerűtlenül és feleslegesen eldurrogtatott milliárdok fény és hanghatásai szükségtelen sokkos állapotot okozhatnak társállatok, madarak, gyerekek, autisták, vadon élő állatok és a pánikbetegek körében is.
Nyilván tudomása van arról, mint miniszter vagy mint egyszerű lakosa az országnak, hogy a magyar állatvédelem helyzete a többi európai ország állapotaihoz képest SZÉGYEN.
Ennek rendbetétele IS jótékonyan népszerűsíthetné az országimage-t. 
3,5 millió kutya és cca 4 millió macska a saccolt országos állapot, továbbá számtalan egyéb fajú összeíratlan társállat - pontos nyilvántartás (naná) sajnos nincs is, a 2013-as chip rendelkezés és törvényi kötelezettség ELLENÉRE.
Hatalmas infrastrukturális hiányosságok vannak a gyepmesteri telepeken, némelynél az állapotok szinte emberi ésszel felfoghatatlanok a 21. században - Európa közepén  ...  miközben a civil adományozásból lélegeztető gépen tartott "szervezett állatvédelem" az összeomlás szélén billeg. 
Nincs ÉRDEMI, rendszeres, kiszámítható finanszírozási vagy támogatási lehetőség, sosem is volt, leszámítva néhány kegyelempályázatot évente.

2022-es évre kormánya:  kb 350-400 szervezetre elkülönített 500 millió forint - (a bőkezű 1,5 milliárdos állatvédelmi alapból)  szerintem ez az ön fejében is, nevetségesen szánalmas összegnek tűnik.  Azonnali változásra lenne szükség ezen a területen, hiszen milliárdok beleforgatása nélkül ez csak láthatóan komolytalan maszatolás.

Számonkérés, ellenőrzés, hatósági intézkedés : minimális. Hivatali szervezet hatósági jogkörrel - ahogy egyre több európai kultúr államban létrejött : NÁLUNK NINCS. 

Javaslom tegyen látogatást a tüzijáték szervezése közben a "Csudálatos Magyarország" egy-egy gyepmesteri telepén vagy Borsod, Békés, Szabolcs -- bármelyik faluvégi utcájában - ha nem félti a cipőjét a portól és a gyomrát a képtől: a nyakba  nőtt láncos kutyák csüdig mocsokban álló látványától és szagától.

 
A saját költségén rendezett tüzijátékot, bizonyára lesz aki értékelni fogja.  
Tisztelettel, 
M. Majoros Anna

(és az aláírók akik szintén így gondolják) 

Petíció aláírása

Az aláírással felhatalmazom Anna Majoros M. petíciókészítőt az ezen az űrlapon közölt információim átadására az ügyben illetékeseknek.


VAGYFizetett hirdetés

3000 embernek fogjuk hirdetni ezt a petíciót.

Tudjon meg többet...