Tiltakozzunk az egészséges állatok elaltatása ellen!

Halálsor négy lábon: működési engedélybe foglalták az állatok elaltatását!

14 nap és halálba küldik a gazdira nem talált állatokat a hódmezővásárhelyi gyepin.

Petíciónk célja, hogy az Állatorvostudományi Egyetem által megfogalmazott elvek alapján az állatok végleges elaltatását csak indokolt esetben végezzék:

Indokolt esetnek minősül kutyák és macskák esetében a 2002. évi LXVII. Törvény értelmében a súlyos, gyógyíthatatlan betegség vagy sérülés, a fertőző betegségek kontrollja, valamint az azok elleni védekezés, illetve a másként el nem hárítható támadás megakadályozása. Egyéb esetekben az állatorvos megtagadhatja az állat végleges elaltatását. Nem altatható el az az állat, amelyik 14 napon belül ember harapott vagy karmolt.

Állj be mögénk és írd alá a petíciót Te is!

A fent említett esetet összefoglaló cikk:

Horváth István / thepost.hu    Kapcsolatfelvétel a petíció szerzőjével

Az aláírással engedélyezem Horváth István / thepost.hu, hogy az aláírásomat átadja azoknak, akik ebben a kérdésben hatáskörrel rendelkeznek.