Tiltakozunk a balatonföldvári kikötő tervezett fejlesztése ellen!

Balatonföldváron a BAHART Zrt. és Balatonföldvár Város Önkormányzata minden előzetes tájékoztatás nélkül kezdte el a kikötő bővítésének előkészítését. A tervek 2017 augusztusában történt nyilvánosságra hozatala a helyi lakosság, az üdülőtulajdonosok, illetve számos, Balatonföldvár sorsát a szívén viselő ember részéről korábban egyetlen témában sem tapasztalt felháborodást, ellenállást váltott ki.   A hozzáférhető tervek alapján „közösségi célú fejlesztésnek" nevezik, elsősorban azonban egy szűk réteg érdekeit szolgálja az elképzelés. Közvetlenül a Balaton partján, egy ma még strandolók által használt zöld, füves-fás terület helyén épülne egy sorompóval lezárt, hatalmas autóparkoló és a közelében egy kiszolgáló épület (vizesblokkok, üzletek, közösségi tér). A tervek megvalósítása a helyi szabályozási környezet többszörös módosítása és Balatonföldvár Város Önkormányzatának maximális együttműködése nélkül elképzelhetetlen lenne. Ezt a teljes körű bizalmat anélkül adták meg Balatonföldvár képviselői, hogy a részletekről a hajózási céggel bármilyen írásba foglalt megállapodás született volna. Úgy szavazták meg a szükséges módosításokat, hogy semmilyen jogilag számon kérhető garanciáról nem gondoskodtak, miközben kijelölték a legértékesebb balatonföldvári ingatlanok közé tartozó terület jövőjét. Semmiféle elvárásuk nem volt a BAHART Zrt. felé, a tiltakozó lakók véleményét pedig figyelmen kívül hagyták.

Mindezeken túlmenően helyi vállalkozások jövőjét is megpecsételték, amikor az említett parkolóhoz vezető utat üzleteik helyére tervezték anélkül, hogy számukra bármilyen alternatívát kínáltak volna, ahol családi vállalkozásaikat tovább működtethetik.

Balatonföldvárnak egykor védjegye volt a parkosítás és virágosítás, a sok zöldterület. Úgy tűnik, manapság inkább az élettelen és szürke térkő, a fakivágás és az azzal járó elsivárosodás válik azzá!

Tiltakozunk a kikötő jelenlegi elképzelések szerinti „fejlesztése” ellen!

Tiltakozunk továbbá a helyi történések ellen,

  • mert elegünk van a fák kivágásából, a zöldterületek felszámolásából,
  • mert elegünk van a koncepció nélküli, ad hoc jellegű fejlesztésekből,
  • mert elegünk van abból, hogy csak propaganda hírekkel kábítanak bennünket,
  • mert elegünk van abból, hogy a városvezetésével nem egyező véleményeket semmibe veszik, sőt az eltérő véleményüknek hangot adókat ellenségként kezelik a saját lakó-, üdülőhelyükön, nyilvános megszégyenítés és személyeskedés áldozataivá válnak;
  • mert elegünk van abból, hogy a megválasztott képviselőink gondolkodás nélkül és kellő felkészültség hiányában megszavaznak mindent;

Valódi tájékoztatást, felelősségteljes és érdekektől mentes képviseletet várunk!

Amennyiben egyetért törekvéseinkkel, fejezze ki támogatását az online petíció aláírásával, és kérje meg erre ismerőseit, barátait is!

 

További információ az alábbi oldalon érhető el:

https://www.facebook.com/mentsukmegbalatonfoldvarkikotojet/  

Köszönjük támogatását!

Petíció aláírása

Az aláírással felhatalmazom petíciókészítőt az ezen az űrlapon közölt információim átadására az ügyben illetékeseknek.


VAGY

Egy e-mailt fog kapni egy hivatkozással, amellyel megerősítheti aláírását. Hogy biztosan megkapd üzeneteinket, kérjük add hozzá a info@peticiok.com címet a kapcsolati vagy a biztonságos feladó listádhoz.

Kérjük, vegye figyelembe, hogy nem tudja megerősíteni az aláírását az erre az üzenetre való válaszadással.
Fizetett hirdetés

3000 embernek fogjuk hirdetni ezt a petíciót.

Tudjon meg többet...