Tárnoki lakosok tiltakozása a Fővárosi Agglomerációt érintő vasúti járatritkítások ellen

Tárnoki lakosok kezdeményezésére tiltakozunk a Fővárosi Agglomerációt érintő munkába és iskolába járást lehetetlenné tevő járatritkítások ellen. A tervezet szerint a már eddig is zsúfolt vonatok számát reggeli időszakban a felére csökkentenék, miközben ezekre a vonatokra már szinte lehetetlen volt (Érden) felférni. A vonatok indítása ilyen körülmények között már eddig is felelőtlenség volt tekintettel arra, hogy csak néhány kapaszkodóval kialakított állóhely van ezeken a jellemzően ülő utazásra kialakított kocsikon. E tervezet következtében valószínűleg rengetegen térnének át az autóval való bejárásra, ami tovább növelné a reggeli dugókat. Kérjük, hogy állítsák vissza a korábbi menetrendet, és a jövőben az igények felmérése után növeljék a járatszámokat.

Fontosnak tartom kiemelni azt is, hogy egyre több cég tér vissza a személyes irodai részvétellel törtenő munkavégzésre, azaz az emberek kénytelenek Budapestre bejárni, heti akár 3-5 napot is. Illetve hogy Tárnok lakossága rohamosan nő az új építésú ingatlanok, társasházak építése miatt. Ha az itt lakók autóval mennének be Kelenföldön is 7.40 fele (sőt már jóval előbb is) már képtelenség parkolni. Szóval kb csak a tömegközlekedésre lehetett eddig számítani. A 741-742-es volánbuszjárat pedig  kényelmesen csak a 7.40 es és 6.45ös   Z30-as vonatokat éri el, ezért ha azokat megszüntetik  akár 25 percet is kell várakozni miközben a 7.16,  és 7.25 közt alig, és a 7,50 és 7,55 között is. Ergo az az ember kerül rosszabb helyzetbe, aki korrekt és hagyja hogy a diákok eljussanak az iskolába időben 8-ig és bevállalja azt hogy Ő később indul, csak így ugye pont nem lesz mivel, ha  a7,40-es reggeli Z30-as vonat kiesik.

Az aláírással felhatalmazom Sall Gabriella petíciókészítőt az ezen az űrlapon közölt információim átadására az ügyben illetékeseknek.

E-mail-címét nem fogjuk interneten közzétenni.