Szolidaritás a pécsi diákokkal

A Hálózat a Tanszabadságért felemeli szavát a Pécsi Tudományegyetem Babits Mihály Gyakorló Gimnázium és Szakközépiskolában zajló  események miatt! A Középiskolai Hálózat helyi aktivistái elleni fellépés és a diákok megfélemlítése ellentétes az oktatás szabadságába vetett hitünkkel,  az elemi tisztességgel, de ellentétes a hazai és a nemzetközi joggal is.

Az ENSZ Gyermekjogi Egyezménye, melyet hazánk is aláírt és törvényben kihirdetett, biztosítja a gyermek mint az emberi közösség tagja számára azt a jogot, hogy „minden őt érdeklő kérdésben szabadon kinyilváníthassa véleményét,… tiszteletben tartja  a gyermek jogát a gondolat- lelkiismeret- és vallásszabadságra,… elismeri a gyermek egyesülési és békés gyülekezési jogát”.

Tiltakozunk az ellen, hogy diákokat jogaik gyakorlásában akadályozzanak!

Szolidaritásunkat fejezzük ki a Középiskolai Hálózat pécsi tagozatával,  és felszólítunk minden kollégát, diákot és szülőt, továbbá minden jóérzésű embert, hogy csatlakozzon nyilatkozatunkhoz!

Ne engedjük, hogy az erőszak, a zsarolás, a megfélemlítés immár gyermekeink életét is megmérgezze!

 

Hálózat A Tanszabadságért 


Hálózat A Tanszabadságért    Kapcsolatfelvétel a petíció szerzőjével

Petíció aláírása

Az aláírással engedélyezem Hálózat A Tanszabadságért, hogy az aláírásomat átadja azoknak, akik ebben a kérdésben hatáskörrel rendelkeznek.


VAGY

Egy e-mailt fog kapni egy hivatkozással, amellyel megerősítheti aláírását. Hogy biztosan megkapd üzeneteinket, kérjük add hozzá a info@peticiok.com címet a kapcsolati vagy a biztonságos feladó listádhoz.

Kérjük, vegye figyelembe, hogy nem tudja megerősíteni az aláírását az erre az üzenetre való válaszadással.
Fizetett hirdetés

3000 embernek fogjuk hirdetni ezt a petíciót.

Tudjon meg többet...

Facebook