Korrekt megoldást,-Tűzijátékok engedélyezése Tata egy részén!!!

Megkérnénk a Tatai városvezetést hogy a 2018-ban meghozott tüzijáték rendeletet modositsa oly módon hogy a szilveszteri tüzijátékoknak is teret ad..

Több száz család ünneplési szokását korlátozták, ebben a virusos időszakban mikor már kis remény is nyílíik hogy végre vége legyen mind ezeknek a virus által hozott korlátozásoknak akkor had ünnepeljünk végre szabadon úgy ahogy nekünk jól esik!!!

Eredetileg az ártó, gonosz szellemeket űzték el a hangoskodással. Régen dudával, ostorral, kolomppal verték fel a falunépét. Ma már a zajkeltő eszközöket felváltotta a tűzijáték, petárda és más pirotechnikai eszközök. A zajjal az óév rossz dolgait, bánatát feledtetjük el, hagyjuk hátra, hogy az újévben csupa boldogság, szerencsés történés következhessen be( ez a hagyomány a jelenlegi virusos helyzetre is teljessen passzol)

Tatán nincs Augusztus 20.-án tüzijáték..

Nincs szilveszterkor városi tüzijáték..

És már a Viz Zene Virág Fesztiválon sem láthatunk több mint 2 és fél éve..

Látszik hogy az elmúlt években szilveszterkor tucatnyian tüzijátékoztak a rendelet ellenében, ugyanis egy Német és Holland nemzetiségű városban szokássá vált a családoknak, barátoknak mint ahogy az utóbbi országokban is megfigyelhető ez a szokás!

Tatán vándor madarakrol beszélünk..  A szilveszteri tüzijátékok után a madarak többsége 2 héten belűl visszatért a tóra. Ez is bizonyitja hogya tüzijátékok csupán egy átmeneti hatást keltenek.

Modosítsák úgy a tatai rendeletet hogy a város távolabbi részein engedélyezzék a 2. és 3. osztályba tartozó tüzijátékok használatát is!

Mi nem megszüntetni akarjuk a rendeletet, csupán annyit hogy kisebb területen legyen érvényes a rendelet és ezzel együtt adjanak lehetőséget a tüzijátékozóknak

Nekünk fontos az emberek, a családok, és városunk hagyománya!

KÉRJÜK TATA VÁROS ÖNKORMÁNYZATÁT HOGY A 2018-AS TÜZIJÁTÉK RENDELETET MODOSITSA  ÚGY HOGY AZ A TÜZIJÁTÉKOZÓKNAK IS LEHETŐSÉGET ADJON!!
rend.png(képforrás:Kemma.hu)

Az aláírással felhatalmazom TET-HTT petíciókészítőt az ezen az űrlapon közölt információim átadására az ügyben illetékeseknek.