Civil kezdeményezés, Engedélyezzék a tűzijátékot legalább Tata egy részén

CIVIL KEZDEMÉNYEZÉS, TATÁN A TÜZIJÁTÉKOK HASZNÁLATÁÉRT!

2018-ban Tata önkormányzata megalkodta a tüzijátékok korlátozásáról szoló rendeletet amely az Öreg tavon telelő vadludak érdekében, Tata belterületének nagyobb részét lefedi. A rendelet értelmében a város egy meghatározott területén nem lehet (LEHETNE) használni a 2-es és 3-as kategóriás tüzijáték termékeket

A városlakók az utóbbi 1-2 évben kimutatták ellenkezésüket a rendelettel kapocslatban a 2021-es és a 2022-es szilveszteren már a város szerte egyre jobban használják (még a korlátozott területen is) a 2-es 3-as kategóriás termékeket. A helyi rendelettel az árusitókat is nehéz helyzetbe tudják hozni hiszen jóval kisebb forgalmat boritékolhatnak.

Az önkormányzathoz több kérés és javaslat is befutott miszerint a lakók kérték a rendelet módósitását a szerint hogy nagyobb területen vagy több kategóriás tüzijátékokat használhassanak a városban, azonban ezt az önkormányzat semmibe véve nem foglalkozott az emberek kéréseivel és a városlakók akaratával. A 2022-es szilveszter kapcsán többen is megbotránkozva nyilatkoztak a végkifejletről és hogy a korlátozás ellenére mennyien használnak pirotechnikai eszközöket.

A peticiót most azért inditjuk hogy Tata város önkormányzatának bemutassuk hány embernek is fontos kelléke szilveszterre a tüzijáték és az önfeledt ünneplés. Kérjük ird alá te is a petciót ha a rendeletet hatályon kivűl de legalább módositani kellene a 1-es számú melléklet szerint.

Mutassuk meg hogy a tataiaknak fontos a tüzijáték és több embernek is boldogságot okoz!

(1) Melléklet: A piros vonal a jelenlegi korlátozott terület határát képviseli mig a zonán belül lévő fekete vonal pedig az általunk opcionálissan körbehatárolt területet.Névtelen10.png

Tűzijáték az emberekért mozgalom    Kapcsolatfelvétel a petíció szerzőjével

Az aláírással felhatalmazom Tűzijáték az emberekért mozgalom petíciókészítőt az ezen az űrlapon közölt információim átadására az ügyben illetékeseknek.

E-mail-címét nem fogjuk interneten közzétenni.