Szentendre így engedjen el fél milliárdnyi köztartozást? NEM!

F E L H Í V Á S A T E S Z N Y Í L T L E V E L É N E K T Á M O G A T Á S Á R A

Megkérünk minden szentendrei civil szervezetet, magán személyt és a pártok helyi szervezeteit, hogy amennyiben egyetért nyílt levelünk tartalmával, aláírásával támogassa az abban foglaltakat, és juttassa el azt szerkesztőségünkbe, amelynek címe:


szerkesztoseg@tesz2000.hu


Nyílt levél

Dr. Dietz Ferencnek,
Szentendre város polgármesterének


Tisztelt Polgármester Úr!

Megdöbbenve értesültünk városunk képviselő-testületének december 12-én hozott döntéséről, ami a Simon Péterhez köthető Quali-Team Consult Kft-nek, az önkormányzattal szemben felhalmozott 586 millió Ft-os tartozásának elengedéséről született.
Ez a lépés példa nélküli a város és minden bizonnyal az ország történetében, hiszen egy olyan emberhez köthető cég tartozásának behajtásáról mondott le a képviselő-testület, akit több mint egy éve, az Ön jóváhagyásával a Szentendre Város Önkormányzat Hivatal Fejlesztési és Projektiroda vezetőjének neveztek ki úgy, hogy már a kinevezésének pillanatában tudnia kellett a Simon Péterhez köthető cég tartozásáról. Simon Péter kinevezése óta Ön és a vezetése alatt működő önkormányzat FIDESZ-es többsége még csak kísérletet sem tett a tartozás behajtására, Ön csak akkor készíttetett előterjesztést, amikor erre egy képviselő fölszólította.


Tisztelt Polgármester Úr!


Az önkormányzat többször került már kapcsolatba Simon Péter cégeivel, ezekben az üzletekben a város rendre ráfizetett, például az uszoda, a gázmotor, a püspökmajori patika esetében, valamint a Fő tér és a Rendelő Intézet felújítása során, de az önkormányzat több tízmillió Ft-tal közpénzből támogatja a szintén Simon Péterhez köthető Szentendrei TV-t és Rádiót is. Ezeket az ügyleteket kivétel nélkül az ön polgármestersége idején hagyták jóvá. Sőt, a város lapjában, a Szentendre és Vidéke című újságban Simon Péterhez köthető két cég is szerepelt a helyi adóval tartozók között.


Tisztelt Polgármester Úr!


Az önkormányzat pénzügyileg sincs abban a helyzetben, hogy még kísérletet se tegyen 586 millió Ft tartozás behajtására, Ön is jól tudja, hogy milyen halaszthatatlan út és iskola felújításokat, beruházásokat lehetne ebből a pénzből megvalósítani, nem is beszélve a közterületek állapotáról. Öntől, mint városunk első emberétől, erkölcsileg elfogadhatatlan, hogy nyakatekert jogi kifogások mögé bújjon, vagy arra hivatkozzon, hogy nincsenek ismeretei Simon Péter cégeiről.


Tisztelt Polgármester Úr!


Felszólítjuk, intézkedjen haladéktalanul annak érdekében, hogy a képviselő-testület vonja vissza a 2013 december 12-én, a Quali-Team Consult Kft tartozását elengedő határozatot, és egy új képviselő-testületi döntéssel indítsa meg a tartozás behajtását!
Felszólítjuk, hogy azonnali hatállyal szüntessék meg Simon Péter köztisztviselői jogállását!


Társaság az Élhető Szentendréért Közhasznú Egyesület    Kapcsolatfelvétel a petíció szerzőjével
Script executed with success this is not html: Array ( [type] => 2 [message] => Trying to access array offset on value of type null [file] => /home/petitions/public_html/sign_petition.php [line] => 31 )