SZE - Neptun tárgyfelvételi rendszer megváltoztatása

Kedves Hallgatótársaim!

A mai tárgyfelvétel kellemetlenségein felbuzdulva úgy döntöttem, petíciót nyújtok be ennek módosítására. Ha úgy gondoljátok, hogy változtatni kéne a tárgyfelvétel jelenlegi módján, kérlek támogassátok petíciómat, melyet szeretnék eljuttatni az illetékeseknek. Több ötletem is felmerült, hogy miként lehetne változtatni a rendszeren, ezeket legalul megismerhetitek. Továbbá szívesen fogadnám a ti ötleteiteket is.

Tudom, hogy az egyes szakok közt van különbség, de például az én szakomon (amit nem kívánok megnevezni) ilyenkor vérre menő harc van a hallgatók között a jó tanárokért és a jó időpontokért. Olyan ez, mint egy verseny, ahol egymás ellenfelei a hallgatók. Szerintem nem erről kéne szólnia az egyetemnek... Mindenki felkel hajnalok hajnalán, hogy beléptesse magát minden szerveren a Neptunba. A szerencsésebbeknek sikerül, a kevésbé szerencsésebbek pedig anyázások, laptopcsapkodások közepette próbálnak belépni, de hiába. Akik beléptek, lesben állva várják, hogy 6:00-ot üssön az óra. A vérnyomás már az egekben, mert fél mindenki, hogy lefagy a rendszer, kidobja a Neptun, vagy 1 századmásodperccel lecsúszik egy jó helyről. A szerencsésebbek 6:05kor már hátra is dőlhetnek, akiknek viszont nem sikerült valami (vagy semmi), azok 8:00-kor vad telefonálgatásokba kezdenek az ügyintézőkkel, hogy bővítsék a helyeket, mert lecsúsztak a jó tanárról, óraütközésük van stb. (Ami lehet, hogy nincs is, csak bekamuzzák neki, hátha megszánja őket.) Képzelem mennyire boldogan mennek be az ügyintézők aznap dolgozni... Az egyetemnek inkább arról kéne szólnia, hogy a hallgatók barátságokat kössenek. Nem kéne egymás ellen uszítani őket ezzel az egésszel.  

És akkor jöjjenek a javaslataim:

1. Lehetne egy előzetes igênyfelmérés, jelentkezés, hogy a tanszékek tudják, melyik tanároknál, melyik időpontokon kellene több helyet biztosítani.

2. Lehetne az, hogy az előző félévi átlag alapján (esetleg egyebek alapján is) rangsorba állítanák a hallgatókat. Aki előbb van a rangsorban, az kerülhet be az ő általa választott helyre először. Ezáltal motiválnánk a hallgatókat, hogy jól tanuljanak!

3. Gazdasági szempontból az egyetem profitálhatna abból, ha a hallgatók egy meghatározott díj ellenében ahhoz a tanárhoz, és arra az időpontra kerülhetnének be, amire szeretnének. Talán valakinek simán megérne pl. 5-10 ezer forintot, hogy bővítsenek egy helyet.

4. Lehet, hogy nem megoldható, de lehetnének különböző időpontokban az egyes karok tárgyfelvételei. Így nem lenne gond a Neptunnal a túlterheltség miatt. Talán. Vagy legalább fejleszthetnék a Neptunt, hogy senkit se dobjon ki, és kicsit fair-ebb legyen a verseny.  

5. Ha egyik ötlet sem kerül megvalósításra (bár nagyon-nagyon remélem, hogy igen), akkor legalább ne reggel 6-kor legyen a tárgyfelvétel. El van rontva az éjszaka, nem bír aludni az ember a nyugtalanságtól. 

Petíció aláírása

Aláírásommal elfogadom, hogy Egy Hallgató láthatja az általam ezen az űrlapon megadott összes információt.

E-mail-címét nem fogjuk interneten közzétenni.

E-mail-címét nem fogjuk interneten közzétenni.


Hozzájárulok ahhoz, hogy az ezen űrlapon megadott adatokat a következő célokból feldolgozzák:
Fizetett hirdetés

3000 embernek fogjuk hirdetni ezt a petíciót.

Tudjon meg többet...