Petíció Nyergesújfalu élhetőbb bolti ellátása érdekében

Nyergesújfalu jobb bolti ellátása érdekében mi, nyergesújfalui lakosok petíciót indítunk, hogy felhívjuk az állami szervek figyelmét az áldatlan állapotokra.

A településről naponta több százan autóznak, buszoznak át Tátra, Dorogra, Esztergomba, az ottani szupermarketekbe, mivel kevés helyben az áruválaszték és az üzletek száma, így a vásárlók számára kedvező árverseny sem igazán alakulhat ki. Ez az értelmetlen ingázás a nyergesújfaluiaknak plusz útiköltségbe és időveszteségbe kerül, az érintett utakon indokolatlan forgalomterhelést jelent, ahogy regionális környezetszennyezést is.

Sok az olyan lakótársunk, akinek nincs gépkocsija vagy akadályoztatva van, ugyanakkor itteni bevásárlásra könnyebben jutna helyi segítséghez. A helyben működő gyárak miatti ideiglenes lakosság számának növekedése miatt is indokolt Nyergesújfalunak még egy komolyabb üzlet engedélyezése és megépítése.

Lenne is egy olyan multinacionális bolthálózat, mely idetelepülne, és amely kérelmét a Hajdú-Bihar Vármegyei főispán hivatala első körben elutasította.

Mi, nyergesújfalui lakosok megkérjük a Hajdú-Bihar Vármegyei Főispán Urat és kormányhivatalát, bírálja felül korábbi döntését, és adja meg a szakhatósági engedélyt arra, hogy Nyergesújfalun a Munkácsy liget és Borostyán utca közötti telken az arra hajlandó multinacionális bolthálózat felépíthesse a szupermarketjét.

Az aláírással felhatalmazom Király Attila petíciókészítőt az ezen az űrlapon közölt információim átadására az ügyben illetékeseknek.