Petíció Bicske Város négyszeresére emelt ingatlanadójának eltörléséért!

Tisztelt Bálint Istvánné Bicske Város Polgármester asszonya!

Alulírottak azzal a kéréssel fordulunk Önhöz, hogy törölje el a Bicske bel,- és külterületen saját tulajdonnal rendelkező lakosok építményadó fizetési kötelezettségét!

2015. január 1-től megszüntetésre került telekadó kompenzációjára, 4-szeres építményadó emeléssel sújtotta az akkori képviselőtestületben alpolgármesterként megalkotott, és támogatott 17/2015. (X.28) önkormányzati rendeletével.

Bicske Város Önkormányzat Képviselő-testületének a 17/2015 (X.28) Önkormányzati rendelete a helyi adókról tartalmazza,  a belterületi építmények esetén a magánszemély tulajdonában álló építménynél 50,- Ft/m2/évről 2015. január 1-től  228,-Ft/m2/év-re, a külterületi építmények esetén 208,-Ft/m2/hó-ra való emelését.

Az elmúlt 7 évben ezzel, irreálisan magas terhet róva a Bicskén és a külterületen élő lakosokra! A környékbeli településeken szinte mindenhol időközben már eltörlésre került az építményadó Bicske kivételével!

A Cornavírus járvány miatti gazdasági hatások következtében, sok bicskei család és vállalkozás került nehéz anyagi helyzetbe, többen veszítették el a munkájukat, hozzátartozójukat.

A Magyar Kormány a családok és a vállalkozások érdekében, több gazdaságvédelmi intézkedést hozott, (helyi iparűzési adó felére csökkentése) melynek része a 25 ezer lakosnál kisebb települések kormányzati támogatása. Ezért nem indokolt a bicskei lakosság ilyen nagy mértékű megadóztatása a világjárvány idején!

A petíció aláírásával támogatom, hogy a Bicske bel,- és külterületen saját tulajdonú építményben élők részére eltörlésre kerüljön a 4-szeresére emelt ingatlanadó!

Továbbá felkérek minden magyar embert, csatlakozzon aláírásával a petíciónkhoz és támogassa a bicskei embereket ennek az irreálisan magas adónak az eltörlésére való kezdeményezésében!

Aláírás után az e-mail címre történt üzenetben véglegesíted a petíciót!

Az aláírással engedélyezem Kovács Erika, hogy az aláírásomat átadja azoknak, akik ebben a kérdésben hatáskörrel rendelkeznek.