Petíció az oltottak maszkviselési kötelezettségének eltörléséért

Tisztelt Miniszterelnök Úr!

A legnagyobb tisztelettel kérjük Öntől és a magyar kormánytól, hogy mentesítsék a beoltottakat az 597/2021 (X. 28) számú kormányrendelet alól, mely főszabályként az oltottaknak és az oltatlanoknak egyaránt kötelezővé teszi a maszkviselést a tömegközlekedésben.

Nagy örömmel vettük Miniszterelnök Úr biztató szavait, melyeket 2021. szeptember 24-én mondott el a Kossuth Rádió "Jó reggelt, Magyarország!" című műsorában:

"Szerintem méltányosnak kell lenni. Fairnek, ahogy mondják ezt nemzetköziül. Tehát nem szabad olyan korlátozást bevezetni, amit bárki igazságtalannak érez. És az mégsem lenne helyes, ha az országnak be van oltva a kétharmada, hatmillió ember, és őket kezdenénk el korlátozni azért, mert a kisebb része az országnak nem akarja magát beoltani. Tehát én azért nem vagyok híve a lezárásoknak meg a korlátozásoknak, mert ez igazságtalan azokkal szemben, akik mindent megtettek azért, hogy ők szabadon élhessenek. És néhányan meg ezt nem teszik meg. Akkor nem lehet, hogy azok legyenek a vesztesek, akik egyébként mindent megtettek, amit megtehettek. És a lezárás őket érintené elsősorban. Ezért én a lezárás ellen érvelek az utolsó pillanatig, ameddig csak lehet." (https://miniszterelnok.hu/orban-viktor-a-kossuth-radio-jo-reggelt-magyarorszag-cimu-musoraban-56/)

Kérjük, hogy a jövőben olyan járványügyi szabályokat hozzanak, amelyek nem érintik hátrányosan azokat a honfitársainkat, akik az oltás felvételével mindent megtettek a járvány megfékezéséért.

Köszönettel:

Magyarország felelősségteljes polgárai

Az aláírással felhatalmazom dr. Tóbiás Roland petíciókészítőt az ezen az űrlapon közölt információim átadására az ügyben illetékeseknek.