Petíció az erényes pártokért

Nyomást kell gyakorolnunk az erénytelen pártokra! Vagy vállalják az erénygaranciákat az alapszabályukban, vagy hagyják el a terepet! A politika erkölcsi hivatás. Erénytelen embereknek semmi keresnivalójuk benne.

Ne legyél erkölcsi igénytelen! Legyenek erkölcsi elvárásaid a pártok iránt! A párt által az alapszabályában vállalt erénygaranciák mutatják meg a párt igazi arcát. A pártok alapszabálya az igazi mérce! Azzal ellentétesen ugyanis nem működhetnek, mert akkor az ügyészségen bárki kérhetné a felszámolásukat. Tegyük végre helyére a pártokat! Kedveld a petíciót, ezzel "aláírod". Oszd meg, hogy minél több erényes emberhez eljuthasson! Az ígért remény helyett válaszd a garantált erényt!

Az ismert pártok jelenleg erénytelenek. Legalábbis fikarcnyit sem tesznek azért, hogy erényesek legyenek. Ezért kell, hogy biztosítsák az erénygaranciákat az alapszabályukban. Mutassák meg az igazi arcukat! Van-e rejtegetnivalójuk?

A vállalt erénygaranciák mutatják meg igazán a párt szándékait. Ez a pártok igazi mércéje. Az a párt, amelyik nem vállalja az erénygaranciákat, csak egy bizniszpárt, maffiapárt. Eddig ezeket az erénygaranciákat definiáltuk a Társadalmi Szerződésben:

1) A párt biztosítsa az országgyűlési képviselőinek (pártlistás képviselő és egyéni képviselő esetében is), EP képviselőinek és állami vezetői tisztséget betöltő tagjainak bármikori, szavazók általi visszahívhatóságát.

2) A párt a számláit, szerződéseit, pénzügyeit, támogatóit, partnereit, bankszámlakivonatait haladéktalanul nyilvánossá tegye.

3) A párt gondoskodjon róla, hogy nem indulhat olyan vállalkozás közbeszerzéseken, állami tendereken, hazai és EU-s pályázatokon, amelyben a párt képviselőinek vagy azok hozzátartozóinak tulajdoni vagy tagi részesedése van. Ellenkező esetre a párt pénzbírság megfizetését írja elő a tagnak, melyet karitatív célokra ajánl fel a párt.

4) A párt karitatív célokra mondjon le a pártoknak járó állami támogatásokról.

5) Vállalja a korrupciós átvilágításokat.

6) Ne utasítja a párt a képviselőit a törvényhozás során (lásd Alaptörvény 4. cikk (1) bekezdés).

7) A párt képviselői képviselővé választásuk után haladéktalanul és évente vagyonnyilatkozatot tesznek. Amennyiben a képviselő vagyonnyilatkozata nem fedi a valóságot, a képviselő kártérítés terhe mellett lemondásra kötelezett.

8) A párt biztosítsa, hogy miniszterelnök pozícióban a párt tagja megszakítás nélkül legfeljebb négy évig lehet. Ez nem zárja ki, hogy e tag a megszakítás után újra miniszterelnök legyen.

9) A párt biztosítsa, hogy kormánypártként megszakítás nélkül legfeljebb két kormányzati ciklusig működhet, ezt követően ellenzékbe vonul. Ez nem zárja ki, hogy a megszakítás után újra kormánypártként működhessen.

10) A párt képviselője ne alkalmazhassa hozzátartozóját munkaviszonyban vagy munkavégzésre irányuló egyéb jogviszonyban.

11) Ha a párt képviselői az Országgyűlésben abszolút többségbe kerülnének (100+ pártképviselő esetén), akkor a párt visszahívja annyi képviselőjét, amennyi ahhoz szükséges, hogy a párt ne legyen abszolút többségben.

12) A párt önként és proaktív módon biztosítsa a közpénz felhasználása módjának ingyenes, tételes és azonnali nyilvánosságát az utolsó forintig mind a párton belül, mind azon kívül.

13) Minden párttag tegyen hivatási esküt a lelki üdvössége terhére (csakúgy mint pl. az orvosok a Hippokrátész esküvel).

Kedveld a cikket, ezzel "aláírod" a petíciót! Ha javaslatod van, írj hozzászólást! Oszd meg, hogy minél több erényes emberhez eljuthasson!

PLATÓN PÁRT   -   VAN ERÉNY!

Videóink: https://www.facebook.com/pg/platonpart/videos

Társadalmi Szerzodés: http://platonpart.hu/pub…/ismerteto/Tarsadalmi_Szerzodes.pdf

Nemzetegyesíto Stratégia: http://platonpart.hu/…/ismerte…/Nemzetegyesito_Strategia.pdf

Csatlakozás: https://docs.google.com/…/1FAIpQLSdOVCcfDQn-hGyzyG…/viewform

IBAN: HU91-12076910-01607895-00100001 (Raiffeisen Bank)

Honlapunk: http://www.platonpart.hu

Petíció aláírása

Az aláírással felhatalmazom Platón Párt petíciókészítőt az ezen az űrlapon közölt információim átadására az ügyben illetékeseknek.


VAGY

Egy e-mailt fog kapni egy hivatkozással, amellyel megerősítheti aláírását. Hogy biztosan megkapd üzeneteinket, kérjük add hozzá a info@peticiok.com címet a kapcsolati vagy a biztonságos feladó listádhoz.

Kérjük, vegye figyelembe, hogy nem tudja megerősíteni az aláírását az erre az üzenetre való válaszadással.
Fizetett hirdetés

3000 embernek fogjuk hirdetni ezt a petíciót.

Tudjon meg többet...