Petíció az erdőirtás ellen

Tisztelt polgártársaink, kérjük, támogassák aláírásukkal a Tisza bal partján, Zentával szemben, levő gyönyörű erdő irtásának leállítására vonatkozó kérelmünket.
A Vode Vojvodine Vízgazdálkodási Közvállalat illetékességébe tartozó, Zentával szembeni nyárfaerdőt az idén május végéig tervezik kiirtani. 2019 végén adták el a faanyagot a bácspalánkai ArborSpalet fafeldolgozó vállalatnak. Az erdő teljes kivágásával megbontják az ökoszisztémát, növelik az árvízveszélyt, mivel az erdő árterületen van. Figyelembe véve azt a tényt, hogy ez a terület ipari fa termelésére szolgál, nem tartós erdősítésről van szó (25 évente vágják ki az erdőt), az ökoszisztéma megbolygatása és az árvízveszély hosszú távú problémát jelent. Az elmondottak mellett a Tisza esztétikai kinézete is kárt szenved, megsemmisül a zentaiak és a környező települések lakóinak kedvenc pihenő- és strand helye. A petícióval azt kérjük az illetékesektől, állítsák le a fák kivágását, találjanak új és hosszú távú megoldást erre a problémára. A petíciót a Vode Vojvodine Vízgazdálkodási Közvállalat illetékeseinek címezzük.

Az aláírással engedélyezem Žolt Tolmači ml., hogy az aláírásomat átadja azoknak, akik ebben a kérdésben hatáskörrel rendelkeznek.