Petíció a nemzeti zenekarokért és előadókért

Petíció a nemzeti zenekarokért és előadókért

 

2010 májusában közel 750 ezer magyar ember tette le voksát Magyarországon a mellett, hogy a magyar politikai életben helyet kapjon a magyar nemzeti radikalizmus. A Jobbik Magyarországért Mozgalom a harmadik helyet érte el a választásokon, s egyes közvélemény-kutató cégek friss felmérései alapján, immáron a második helyen áll támogatottságban.

A köz pénzén fizetett médiumokban viszont, mindezek ellenére, szinte egyáltalán nem jelennek (nem jelenhetnek) meg azok az előadók/zenekarok, akik/amelyek dalaikban a radikális változásokra való óhajt, vagy éppen a magyarságtudat erősítését éneklik meg. Én, mint ezen előadók egyike, egyfelől megértem, hogy minden hatalom él valamiféle "index-rendszerrel", tiltó listával (v.ö. B-listával). A megoldás azonban egyszerű és kézenfekvő: jöjjön létre Jobbikos elnöklettel egy parlamenti szakbizottság, melyben mindegyik parlamenti párt képviselteti magát! És ez a szakbizottság vizsgálja felül ezen előadók dalait! Amelyik dal átmegy a bizottság rostáján, az igenis kapjon helyet a közmédiumokban! Tehát ne előadókat tiltsanak, hanem olyan dalokat, amelyeknek esetenként sem szövege, sem dallamvilága, sem előadásának minősége nem üti meg a kívánt mércét!

Ám petíciómnak első sorban nem is az a célja, hogy a megvalósításra ötleteket adjak. Csupán annyi, hogy

A MAGYAR NEMZETI, RADIKÁLIS ZENEKAROK ÉS ELŐADÓK KAPJANAK HELYET A MI PÉNZÜNKBŐL IS MŰKÖDTETETT KÖZMÉDIUMOKBAN!

Ha Ön is egyet ért ezzel a  petícióval, kérem írja alá, és terjessze ismerősei körében!

 

 

Őrhalom, 2011.08.27.                                                                                                                             Varga B. Tamás