Petíció a kistermelői szabályozás módosításáért, a vásárlók és a kistermelők érdekében.

Mint a kistermelői törvény kimondja, kistermelő feldolgozott, hőkezelt termékeivel a telephelyétől számított légvonalban 40 km sugarú körben értékesíthet, illetve telephelyéhez kötött megyéjében, valamint Budapest területén. Ez a szabályozás sem a kistermelőnek, sem a vásárlónak nem jó.

A kistermelők területileg be vannak zárva, így a fővároson kívül, a magyar élelmiszerpiacot és gasztronómiát népszerűsítő országosan szervezett hazai termékek fesztiváljain, rendezvényein legálisan nem vehetnek részt a 40 km-en túlról érkezők.

A vásárló kényszerítve van a rendelet által, hogy csak attól a kistermelőtől tudjon vásárolni, aki az ő 40 km-es körzetében termel. Ha a vásárlónak 40 km-es körzetén túli termék vásárlása a célja, kénytelen a termékért saját maga elutazni, melyek költségeit indokolatlanul megnövelik.

A jelenlegi értékesítési tendencia azt mutatja, hogy az internetes e-kereskedelem forgalma maga mögé kényszeríti a hagyományos értékesítési formákat. Ez azt jelenti, hogy a kistermelők értékesítése szintén diszkriminációt szenved, hiszen kistermelői vállalkozás e-kereskedelmet nem folytathat.

Ha egyetértesz azzal, hogy ezen a rendeleten változtatni szükséges, mert tartalma elavult és szeretnéd, ha

- 40 km-en túl is szabályosan értékesíthetnél rendezvényeken kistermelőként,

- 40 km-en túli kistermelőtől vásárolhatnál szabályosan interneten vagy rendezvényeken,

akkor kérlek, írd alá a petíciónkat!

 


Zódor Melinda és Buzás Tiborné    Kapcsolatfelvétel a petíció szerzőjével

Petíció aláírása

Az aláírással engedélyezem Zódor Melinda és Buzás Tiborné, hogy az aláírásomat átadja azoknak, akik ebben a kérdésben hatáskörrel rendelkeznek.


VAGY

Egy e-mailt fog kapni egy hivatkozással, amellyel megerősítheti aláírását. Hogy biztosan megkapd üzeneteinket, kérjük add hozzá a info@peticiok.com címet a kapcsolati vagy a biztonságos feladó listádhoz.

Kérjük, vegye figyelembe, hogy nem tudja megerősíteni az aláírását az erre az üzenetre való válaszadással.
Fizetett hirdetés

3000 embernek fogjuk hirdetni ezt a petíciót.

Tudjon meg többet...