Oszlassa fel magát a Herceghalmi Önkormányzat Képviselő-Testülete

Településünk országosan megszégyenülve került a média középpontjába Erdősi László Polgármester Úr feleségének a demokráciát megszégyenítő akciója miatt! A település lakói egy emberként követelték, hogy mondjon le a Polgármester, ám ő gúnyosan, csak egy rá jellemző "NEM"-mel felelt.

Ezek után Hunya Krisztina képviselő javasolta a Képviselő-Testület feloszlatását. Bízunk benne, hogy nem csak színjáték volt Csizmadia Zsuzsanna, Hunya Krisztina, és Szendrei Bence Képviselők részéről az a magatartás, melyben önfeláldozónak tűnő magatartásukkal kiálltak a demokrácia mellett, és Ők hárman arra szavaztak, hogy a Képviselő-Testület oszlassa fel magát: ennek nem titkolt célja volt a Polgármester megbízatásának megszüntetése, mivel - sokunk szerint is - csak így lehet azt a erkölcsi és politikai szégyent eltörölni, ami Herceghalom minden polgárjára árnyékot vetett az utóbbi hetekben.

A demokratikus értékek eltiprójához köthető Polgármester pozícióban tartása mellett voksolt viszont a település ismert "közértese", Erdei László, a Polgármesterhez erős szálakkal kötődő Alpolgármester, Makay István, valamint nyilvánvaló egoista okokból Erdősi László Polgármester és még egy hölgy, nevezetesen Czinege Jánosné, Marika néni. Úgy tűnik tehát a 7 képviselőből 4 számára a demokrácia semmit nem jelent, tartalom nélküli üres frázis csupán, ami ellen elkövetett botrányos sértést vagy nem értik, vagy nem akarják érteni.

Ebből a sorból ugyan "kilóg" Marika néni, a településünk méltán szeretett és tisztelt egykori pedagógusa, aki valóban tenni szeretne Herceghalomért. Saját bevallása szerint viszont mivel a "Kopasz-botrány"-ban teljesen ártatlan, ezért úgy érzi, úgy véli, hogy az Őt megválasztó polgárok nem a feloszlatást várják el tőle.

Az alábbi szavazással azt szeretnénk felé (is) demonstrálni, hogy ebben az esetben a Képviselő-Testület feloszlatása nem az Ő személye és munkája felett tett itélet, hanem ESZKÖZ egy országos horderejű botrányban való egyértelmű igazságtételre: a méltatlanná vált polgármesterünk lemondatására.

Ezért, mi, az aláírók arra kérjük, hogy Herceghalom becsületéért tegye meg ezt a bátor lépést, ezzel teremtse meg településünk ( és saját maga ) jó hírének helyreállításának és megtartásának alapfeltételeit. Biztosak vagyunk benne, hogy ebben az esetben bizton számíthat arra, hogy a választópolgárok egy időközi választás esetén újra bizalmat szavaznak Marikai néninek.