"Összefogás a tapolcai kórházért"

Kérjük, aláírásával támogassa, hogy Tapolcán megmaradjon a Deák Jenő Kórház aktív sebészeti és belgyógyászati osztálya!

A belgyógyászat és a sebészet megszűntetését próbálják nyakatekert kommunikációval elfedni. Az oly sokat emlegetett 600 milliós beruházás nem a tapolcai és környékbeli beteg és balesetet szenvedett emberek, adófizetők gyógyulását szolgálja majd, ha elkészül, hiszen nem az aktív ellátásra fordítják, hanem rehabilitációs beruházásra! Sebészet és belgyógyászat nélkül nem tudnak helyben életmentő műtéteket és beavatkozásokat végezni. Eddig ugyanis pl: egy gyomorvérzést, egy vakbél műtétet helyben megoldottak, vagy stabilizálni tudták a beteget és így szállítható állapotba hozták azokat, akik esetleg egy súlyosabb balesetet szenvedtek. A jelenlegi mentőállomás mind a tárgyi, eszközbeli, mind a személyi állomány létszámát tekintve messze elégtelen a megszűnő sebészet és belgyógyászat miatti jócskán megnövekedő rizikófaktor kompenzálására. A téli útviszonyokkal még tervezni sem lehet; csak a magas kockázat biztos!Amit a kórházi osztályok megszűntetésével megspórol a város és az ország kassza, azt velünk átlagemberekkel kívánják már sokadszorra is megfizettetni. Ha beteg hozzátartozónkat szeretnénk látogatni, gondoskodni róla, akkor minimum 30km távolságra kell utazunk. Ez rengeteg pénz, idő és energia, amit a családi költségvetésből veszünk ki. Már, akinek még van miből kivenni… A város költségvetését és a Semmelweis tervet figyelmesen tanulmányozva kijelenthető, hogy a kórház finanszírozható lenne, ha a jelenlegi vezetők kiálltak volna Tapolca polgárai és a kórház mellett. Ha térburkolatra, virágra jut, akkor egészségre miért nem? Tapolca város képviselő-testületi ülésén Rig Lajos jobbikos képviselő indítványát, miszerint a Dr. Deák Jenő Kórházat jelenlegi állapotában városi kórházként kell tovább üzemeltetni, sebészettel, belgyógyászattal a fideszes képviselők elutasították, leszavazták. Akkor ők kinek az érdekeit képviselték? Felelős tapolcai városatyákként miért mondtak nemet a legalapvetőbb érdekeinkre? Mi azt javasoljuk, kérdezzék meg tőlük! A kórházunkkal tulajdonképpen az történik, ami megtörtént a tapolcai stranddal, a laktanyával és még sok-sok városi vagyonelemmel. A struktúra váltás, az egynapos sebészet, az egykapus ügyeleti rendszer hangzatos kifejezése mögött most is a leépítés és a mutyizás a rideg valóság. Jelenleg is az érdekeink, az egészséghez való jogunk sárba tiprása folyik, helyi végrehajtók által, felsőbb utasításra. Ezennel is kérjük a döntéshozókat és a város vezetőit, hagyják abba a félretájékoztatást, és álljanak ki a város lakossága elé az igazsággal!

Tisztelettel:

az „Összefogás a tapolcai kórházért” demonstráció szervezői

FONTOS!

Kérjük a tapolcaiakat és az ellátási területen élőket, hogy ha módjukban áll, írják alá az aláírásgyűjtő ívet is csütörtökig!

Ívet lehet kérni az „Összefogás a tapolcai kórházért” demonstráció szervezőitől:

Rig Lajosnál: 06-20-468-6573

Toronyi Tibornál: 06-30-296-9797

Dobó Zoltánnál: 06-70-611-22-11

Kérjük, segítsen az aláírások gyűjtésében és az internetes kampányban is.
A tapolcai kórház mintegy 60.000 állandó lakost lát el, mindannyiuk nevében köszönjük! Mindemellett minden egyes kórház a hazai egészségügyi ellátórendszer szerves része, annak színvonalához járul hozzá. Gondoljunk csak bele, vajon előfordulhat-e valamikor életünk során, hogy a Balaton-felvidéken balesetet szenvedünk - de ha nem lesz Tapolcán aktív sebészet, akkor a legközelebbi kórházig 35km-t kell megtegyen a mentőautó...

Tisztelettel:

Ferenczi Gábor

 
Script executed with success this is not html: Array ( [type] => 2 [message] => Trying to access array offset on value of type null [file] => /home/petitions/public_html/sign_petition.php [line] => 31 )