Összefogás a jászberényi állatokért!

Összefogás az állatkínzás ellen!
Emeljünk szót azokért, akik nem tudnak szót emelni magukért!Tisztelt jászberényi Jegyző Úr!


Hivatkozással a december 3-án, szombaton indított helyszíni feljelentésre, valamint a tudomásunkra jutott korábbi lakossági bejelentésekre, kérjük az ott megnevezett tulajdonos állattartástól való haladéktalan eltiltását!


Indokunk, hogy az illető az állatait (egy ló, 2 kutya) olyan, állattartásra alkalmatlan, azok egészségét, sőt életét veszélyeztető körülmények között tartja , melyekkel azoknak szenvedést okoz.

Az alultápláltság, elhanyagoltság, mind a lovon, mind a kutyákon szemmel látható, és a hatályos állatvédelmi törvény értelmében állatkínzásnak minősül.


Az állatvédelmi törvényből idézünk:
„1.par. E törvény célja, hogy elősegítse az állatvilág egyedeinek védelmét, fokozza az emberek felelősségtudatát az állatokkal való kíméletes bánásmód érdekében, valamint meghatározza az állatok védelmének alapvető szabályait.”


Meggyőződésünk, hogy az állatoknak éppen olyan joguk van a kíméletre, és a hozzájuk méltó életre mint nekünk, embereknek..


Kérjük önt, csatlakozzon hozzánk, álljon az állatok oldalára, és velünk együtt emeljen szót azokért, akik nem tudnak szót emelni önmagukért!


Kérjük mielőbbi intézkedését az állattartóhely mielőbbi felszámolásának érdekében, ami nem csak az állatok, de népegészségügyi szempontból is fontos, hiszen számos betegség, járvány melegágya a trágyával, vizelettel szennyezett hátsóudvar, mint azt a bejelentők által megküldött fényképek is bizonyítják. 

Melléketen csatolok pár képet a bejelentésből, amit már az állatvédők eljuttattak a jegyző úrnak is, valamint néhány fotót a mai ellenőrzésről. 

Kérjük Önt, Tisztelt Jegyző Úr, ne várjunk míg túl késő lesz már az állatok számára. 
Sajnos nem egyszer találkozunk olyan esetekkel amikor már a ló nem tud a lábán állni és hiába mondják ki a foglalást, már nem tudunk semmit tenni azon kívül, hogy elengedjük a mentvényeinket, ezzel megkímélve őket szenvedéstől és fájdalmaktól. 

Itt még lenne esély az állatok megmentésére, ha sikerülne időben cselekednünk. 


Segítségét előre is köszönöm minden állatvédő nevében! Révai Ildikó 

 

-----

 

 

A petícióban lévő aláírások kinyomtatásra, majd Jászberény jegyzőjének átadásra kerülnek.

Kérek mindenkit, hogy az emailben kapott üzenetében erősítse meg az aláírását!!! 

Köszönöm szépen, a ló és a kutyák nevében is!