Összefogás a budajenői mobil lefedettség javítására a lakosság érdekképviseletével

adótorony-felülnézet-,-összefogás-házikókkal.jpg

(A toronnyal jelölt helyre tervezte a szolgáltató a 40m magas adótornyot, amely a jelenleg beépülési fázisban lévő Templomvölgy Villapark majdnem szívében kapna helyet, ahol jelenleg kisgyermekes családok építkeznek, laknak, és a jövőben be fogják népesíteni...)

Célunk azoknak az alapelveknek a rögzítése, amelyek mentén a megoldásokat keressük:

A teljes faluközösség érdekeit szem előtt tartó megoldás a lefedettség javítására, mely - egymás iránt felelősséget érezve - mindannyiunk számára elfogadható.
Elfogadjuk azt az alapvetést, hogy a faluközösségünkben a probléma megoldására ne akarjuk azt másnak, amit magunknak sem.
Hagyjunk fel azzal a gyakorlattal, hogy “tologatjuk” az adótorony lehetséges építési helyszínét a belterületi falurészek között.

Emiatt zárjuk ki a belterületi vagy lakóövezethez közeli adótorony építés lehetőségét, azaz olyan megoldás választását, amellyel közösség szinten többet veszítünk, mint nyerünk, melynél vállalhatatlan az ingatlan értékvesztési, falu tájkép rombolási egészségügyi következmény és nem összevethető a lefedettség növelési előnyökkel.

Adótorony létesítés esetén nem a szolgáltatók, hanem a faluközösség számára legelőnyösebb helyszín választását támogassuk.

Az elmúlt években mérlegelt, kizárólag belterületi helyszínek nem a faluban élők, hanem leginkább a szolgáltatók gazdasági érdekei szerint lettek volna optimálisak.

FOGJUNK ÖSSZE, HOGY MEGSZÜLETHESSEN AZ ELFOGADHATÓ MEGOLDÁS!

Aláírásunkkal támogatjuk és az a célunk, hogy a budajenői Képviselő Testület:

- helyi műszaki megoldások alkalmazásának lehetőségét vizsgálja meg a leginkább érintett, gyenge térerejű helyeken. Távközlési szakértő bevonásával támogassa a lakossági ügyfeleknek elérhető legmodernebb lefedettség javítási technológiák kiválasztását, valamint

- alternatív megoldásként egy esetlegesen létesítendő adótorony helyszíneként kizárólag olyan terület kijelölését támogassa a távközlési szolgáltatóval történő egyeztetéskor, amely külterületen és lakóövezettől legalább 1,5 km távolságra van.

- Mindenkit elérő, interaktív kommunikációt várunk el, annak érdekében, hogy a lakosok kifejezhessék egyetértésüket vagy tiltakozásukat.

***
Kérjük a petíció aláírásával támogassa, hogy az Önkormányzat vegye figyelembe a lakosság többségének akaratát!
***

Az aláírással felhatalmazom Becze István petíciókészítőt az ezen az űrlapon közölt információim átadására az ügyben illetékeseknek.

E-mail-címét nem fogjuk interneten közzétenni.

Ezt az információt nem fogjuk interneten közzétenni.