Optikai hálózat kiépítése Tatán

Tatán és környékén az internetes szolgáltatással gondok vannak. Az itt élők és dolgozók nem kapják meg a mai kornak megfelelő szolgáltatást. Pár kisebb cég monopol helyzetben “uralja” a város nagy részét, fejlesztésről szó sincs és a folyamatos hibák mellett nem észlelhető javulás, inkább az ellenkezője. Hiába a sok panasz, bejelentés, nem történik semmi - sem a szolgáltatók, sem az önkormányzat részéről. A szolgáltatók tétlensége talán azzal indokolható, hogy nem mérték fel, mekkora igény lenne erre. Ez a petíció erről szól.

Az internet ma már nem luxus, - nemcsak televízió nézésére és szórakozásra használjuk, hanem nagyon sokan a munkájukat home office-ban végzik, az iskolások digitális oktatáson vannak, vállalkozók a munkájukat on-line csinálják, míg mások csak interneten keresztül tudják tartani a kapcsolatot a szeretteikkel ebben a zűrzavaros helyzetben. Koronavírus ide vagy oda: az internet ellátottság szégyenletes szinten van Tatán és környékén, és bármelyik szolgáltatót kerestünk meg, nem jutottunk előbbre.

“Tatán 1990-es években volt rézhálózat fejlesztés a Magyar Telecom beruházásában, akkor az megfelelt az akkori kor követelményeinek, most már csak az optikai hálózat kiépítése lehet a megoldás.” mondta Dancs Károly KOMTEL KFT ügyvezetője.

Tatának egy olyan hálózatra van szüksége amely megfelel a mai kor igényeinek lakossági, vállalkozási, oktatási, egészségügyi, önkormányzati és környezetvédelmi szinten.

Jászlajosmizsén, ahol a lakosság száma megközelítően fele annyi mint Tatának még 2014-ben összefogott a lakosság az önkormányzattal és ki lett építve a hálózat. http://jaszlajosmizse.hu/megkezdodott-az-optikai-halozat-kiepitese/

Tata állítólag Okos város: “Egy várost akkor nevezünk okosnak, ha fenntartható gazdasági fejlődését a hagyományos és digitális infrastruktúrába, humán és társadalmi tőkébe való kiegyensúlyozott befektetés révén, az érintett közösség érdekeltjeinek bevonásával, aktív részvételével, környezettudatos módon éri el. Okos városnak lenni egy folyamat, a folyamatos fejlesztés útja.” (Kulcsár Sándor, Lechner Tudásközpont)

A város működésének hatékonysága, a szolgáltatások könnyebb elérhetősége, a városlakók életminőségének javítása és az életszínvonal emelése versenyképes kell, hogy maradjon ezen a téren is.

Tata gyerekszerető város- milyen most az online oktatás?

Keresünk olyan szolgáltatót aki biztosítja az optikai hálózat kiépítését Tatán és környékén. Ezért kell most nekünk, a lakossági közösségnek összefogni és aláírásunkkal kinyilvánítani eme igényünket.

Kérem írják alá ezt a petíciót.

Az aláírással felhatalmazom Odri Gabriella petíciókészítőt az ezen az űrlapon közölt információim átadására az ügyben illetékeseknek.

E-mail-címét nem fogjuk interneten közzétenni.