Önismereti képzést az emberekkel hivatásszerűen foglalkozók képzési rendjébe!

Bizonyára mindenki találkozott már olyan orvossal, tanárral, aki szakmájának ugyan jeles képviselője, de a munkája "tárgyát" képező Embert csupán munkaeszköznek tekinti, nem egy érző lénynek. Akinek munkája ugyan eredményes, de a keze alól mindenki csak menekülne, mert képtelen bármiféle empátiára.

Véleményem szerint ez nem célravezető. Hiába gyógyítja meg az adott betegséget, vagy ad át valamiféle tudást, ha közben más oldalról mély, nehezen gyógyuló sebeket ejt, amiket aztán egész életünkben cipelhetünk, és amelyek megnehezítik boldogulásunkat, másokkal való kapcsolódni tudásunkat.

Ennek kivédésére javasoljuk, hogy azon felsőoktatási intézményekben, ahol olyan hallgatókat képeznek, kiknek leendő "munkaeszközük" egy másik embertársuk, vegyék be a képzési rendbe az önismeret valamilyen formáját, amelyen keresztül a hallgató esélyt kap arra, hogy rálásson saját belső feszültségeire, akár fel nem ismert félelmeire, belső vívódásaira, melyek kezeletlenül hagyása később olyan frusztrációkat eredményezhet a viselkedésében, melyek alkalmatlanná tehetik hivatása gyakorlására.

Ha egyetért azzal, hogy aki emberekkel dolgozik, az azt is tanulja meg, hogyan kapcsolódjon hozzájuk, hogyan bánjon velük Emberként, azt kérem írja alá a kezdeményezést!

Támogatását köszönöm!

Az Ön és Gyermeke érdekében is!

Tisztelettel:

Ancsin Árpád

Az aláírással felhatalmazom Ancsin Árpád petíciókészítőt az ezen az űrlapon közölt információim átadására az ügyben illetékeseknek.

E-mail-címét nem fogjuk interneten közzétenni.