Népszámlálási biztosok díjazásának emelése a lentebb részletezett módon.

Tisztelt Központi Statisztikai Hivatal!

Nyilván Önök is tudják, hogy a 2022-es népszámlálás nem indult zökkenőmentesen. A Legnagyobb problémát a mindennapi munka során az jelenti, hogy rentegeg olyan helyre kell bekopogni, zaklatni az embereket, ahol éppen azért töltötték ki az online kérdőívet, hogy ez ne forduljon elő. Számlálóbiztosi munkakörünkben ez rémesen kellemetlen, és nagymértékben csökkenti a bizalmat a KSH, a népszámlálás intézménye és nem utolsó sorban a Mi irányunkban. Az igazoló kód megkeresése, a magyarázkodás, és a szabadkozás több időnket elviszi, és több szervezést igényel, mintha leülnénk kitölteni újból a kérdőíveket. Gyakran vagyunk kitéve az adatszolgáltatók (egyébként néha teljesen jogos) haragjának, nem csak emiatt, hanem az idei népszámlálást körülvevő egyéb problémák miatt is.

Mindezt a legalacsonyabb adható, címellenőrzését járó bruttó 300 forint díjazásért. Ez már csak azért sem állja meg a helyét, mert a rendszerbe rengeteg duplikált cím, fals cím is bekerült, amelyek rendbetétele szintén a terepmunkát végző kolléga feladata. 

A fenti okokra hivatkozva, Mi számlálóbiztosok, és közreműködők, aláírásunkkal megerősítve, tisztelettel kérjük a Központi Statisztikai Hivatal döntéshozóit, hogy legalább a 42/43-as kóddal (megtagadás online kitöltésre hivatkozva, igazoló kód bemutatásával, vagy anélkül) lezárt címek esetén az "egyéb szervezésre" adható díjakat egységesen fizessék ki. 

Megfontolásukat és korrekt döntéshozatalukat előre is köszönjük!Kovács Péter - népszámlálási biztos 2022    Kapcsolatfelvétel a petíció szerzőjével