Ne szűnjön meg a Budapest 109-es autóbusz

A BKK bejelentette, hogy az utazók 73 %-a, aki kitöltötte a kérdőívet, szeretné ha megszűnne a 109-es buszvonal. Aki nap mint nap utazik, annak nem lehet érdekes, hogy egy új autóbuszvonal megszűnjön.

 

Miért lenne jó ha nem szűnne meg a vonal?

Az 109-es autóbuszvonal Budapest egyik fontos közlekedési útvonala, amely sok embert szolgál ki a város peremén élők és a belvárosba ingázók számára. Az autóbuszvonal megszüntetése az alábbi okok miatt lehetne negatív hatással a lakosságra és a város közlekedési rendszerére:

  1. Csökkentett hozzáférhetőség: Az autóbuszvonal megszüntetése azt jelentené, hogy azoknak az embereknek, akik a vonal mentén élnek vagy dolgoznak, csökkentene a közlekedési lehetőségeik száma. A megszűnő járatok miatt a lakosok nehezebben tudnának eljutni azokra a helyekre, ahova eddig az autóbuszjárattal tudtak közlekedni.
  2. Tömeges átterelés: Az 109-es autóbuszvonal megszüntetése nagy valószínűséggel tömeges átterelést eredményezne más közlekedési eszközökre, például a villamosokra vagy a 9-es buszra, amely már így is túlterhelt. Ez pedig akár növelheti az utazási időt és a zsúfoltságot a város közlekedési rendszerében.
  3. Környezeti hatások: Az autóbuszvonal megszüntetése számottevő hatással lehet a környezetre is. Ha a lakosok és a dolgozók nehezebben tudnak közlekedni, akkor több autó lehet az utakon, ami növeli a légszennyezést és a dugókat.
  4. Az 109-es autóbuszvonal nagy előnye, hogy az üzemelő járatok akadálymentesek, így kifejezetten alkalmasak a mozgássérült emberek számára is. Emellett az 109-es autóbuszvonal egy közvetlen útvonalat biztosít a város peremén élők és a belvárosba ingázók számára, így csökkentve az utazási időt és egyszerűsítve a közlekedést.
  5. Az autóbuszvonal megszüntetése azonban azt eredményezné, hogy az utasoknak más közlekedési eszközökre kellene átállniuk vagy átszállniuk, amelyek lehetnek kevésbé kényelmesek és nem feltétlenül akadálymentesek. Ez különösen problémát jelenthet a mozgássérült emberek és az idősek számára, akik számára az 109-es autóbuszvonal kifejezetten fontos közlekedési lehetőség
 
Összességében tehát az 109-es autóbuszvonal megszüntetése komoly problémákat okozhat az akadálymentes közlekedés és az egyszerű utazási lehetőségek szempontjából, amelyeket nehéz lenne pótolni az alternatív közlekedési megoldásokkal.

Mindezek alapján tehát az 109-es autóbuszvonal megszüntetése számos negatív hatással járhat a lakosságra és a város közlekedési rendszerére, ezért fontos, hogy alaposan mérlegeljék a döntést, mielőtt végrehajtanák azt.

Petíció aláírása

Aláírásommal elfogadom, hogy Suszter Dominik láthatja az általam ezen az űrlapon megadott összes információt.

E-mail-címét nem fogjuk interneten közzétenni.

E-mail-címét nem fogjuk interneten közzétenni.


Hozzájárulok ahhoz, hogy az ezen űrlapon megadott adatokat a következő célokból feldolgozzák:




Fizetett hirdetés

3000 embernek fogjuk hirdetni ezt a petíciót.

Tudjon meg többet...