Mondj nemet a József Attila-szobor áthelyezésére!

Demokraták!

A Kossuth tér 1944 előtti időszakra emlékeztető "képzőművészeti arculatát" akarja az Orbán rezsimje visszaállítani. József Attila ebbe a tájképbe már nem fér bele, bár Orbán Viktor még nemrég a fontos, húsvéti facebookos üzenetét József Attila lábánál mondta el. Mivel már hónapok óta tudjuk, hogy nála a szavak helyett a tettek számítanak, ezért ezen térképészeti feladvány sem más, mint egy fejlesztés mázába bújtott történelmi, horthyista rekonstrukció.

Történelmen kívül helyezik az 1944. március 19-e utáni eseményeket, kigyomlálják a társadalmi emlékezetből a demokratikus jelképeket, személyeket. Nincs hova hátrálnunk - mondta egyszer emelt hangon egy politikus, most jelenleg tőle féltjük mindazt, amit demokráciának hívnak!

Védjük meg József Attila emlékét!

"A harcot, amelyet őseink vivtak,
békévé oldja az emlékezés
s rendezni végre közös dolgainkat,
ez a mi munkánk; és nem is kevés."

(József Attila: A Dunánál)

Kezdeményező: Hevér György

 

Petíció aláírása

Az aláírással engedélyezem Hevér György, hogy az aláírásomat átadja azoknak, akik ebben a kérdésben hatáskörrel rendelkeznek.


VAGY

Egy e-mailt fog kapni egy hivatkozással, amellyel megerősítheti aláírását. Hogy biztosan megkapd üzeneteinket, kérjük add hozzá a info@peticiok.com címet a kapcsolati vagy a biztonságos feladó listádhoz.

Kérjük, vegye figyelembe, hogy nem tudja megerősíteni az aláírását az erre az üzenetre való válaszadással.
Fizetett hirdetés

3000 embernek fogjuk hirdetni ezt a petíciót.

Tudjon meg többet...

Facebook