MI LESZ VELED ÓVODA?! NE HAGYJUK TÖNKRETENNI AZ ÓVODAI NEVELÉST!!! 

Kedves óvodapedagógusok, Szülők, és Mindenki, akit csak egy kicsit is érdekel az óvodai nevelés!

Kérünk benneteket, álljatok mellénk, aláírással tiltakozzunk a régebben világhírű magyar óvodai nevelés teljes leépítése ellen! A pedagógushiány megoldásának nem az a módja, hogy a hiányzó óvodapedagógusokat szakképzetlen munkaerővel helyettesítik. 

A 2020. szeptember 01-én hatályba lépett - szakmai körökben nagy zavart és vihart kiváltó   törvénymódosítás és EMMI rendelet  alapján hatályát veszti az az évtizedeken át tartó  előírás, hogy az óvoda  teljes nyitva tartás ideje alatt a gyermekekkel minden csoportban óvodapedagógus foglalkozik, óvodapedagógusonként és csoportonként összesen napi két óra átfedési idővel . Magyar Közlöny: 5) szerint:" Ha az óvoda reggel 8.00 óra előtt vagy a délutáni időszakban nem fejlesztő, iskola-előkészítő vagy más, kifejezetten nevelési jellegű foglalkozást szervez, ezen időszakokban a gyermekek felügyeletét nevelő-oktató munkát közvetlenül segítő munkakörben foglalkoztatott személy is elláthatja. "

A visszalépés alátámasztásához szükséges dátumok az alábbiakban láthatók: 1959-ben kezdődött meg a felsőfokú óvóképzés Magyarországon. - 1993-től vált kizárólag főiskolai szintűvé a képzés - ez után fokozatosan megszűnt a középfokú képzés.

Az óvoda egész nap nevelési intézmény, egyetlen percig sem fordulhat elő, hogy „nem fejlesztő” tevékenységet folytat a pedagógus. Ez akkor is így van, ha a fejlesztés közvetett, nem direkt módon valósul meg. A nem óvodapedagógussal eltöltött idő visszalépésnek tekinthető. A magyar óvodapedagógia cizellált megoldásai, a gyermek személyiségéhez igazodó ”finommunka” e visszalépés által romlanak. Az óvodapedagógus hiány valóban csökkenthető. Ezen az áron??? 

 


PDSZ Közép-Magyarországi Régió óvodai tagozata    Kapcsolatfelvétel a petíció szerzőjével

Petíció aláírása

Az aláírással engedélyezem PDSZ Közép-Magyarországi Régió óvodai tagozata, hogy az aláírásomat átadja azoknak, akik ebben a kérdésben hatáskörrel rendelkeznek.


VAGY

Egy e-mailt fog kapni egy hivatkozással, amellyel megerősítheti aláírását. Hogy biztosan megkapd üzeneteinket, kérjük add hozzá a info@peticiok.com címet a kapcsolati vagy a biztonságos feladó listádhoz.

Kérjük, vegye figyelembe, hogy nem tudja megerősíteni az aláírását az erre az üzenetre való válaszadással.
Fizetett hirdetés

3000 embernek fogjuk hirdetni ezt a petíciót.

Tudjon meg többet...

Facebook