Mentsük meg a Pápa-Csorna közti vasúti közlekedést!

Két év sem telt el a Pápa-Csorna vasútvonal újra indítása óta, s újra a megszűnés veszélye fenyegeti a 14-es szárnyvonalat.

A közlekedő 22 vonatból 17-et megkíván szüntetni a kormány, mondván nem gazdaságos a fenntartásuk, kevés az utas.

Engedjék meg, hogy dr. Kovács Zoltán országgyűlési képviselő és más fideszes nagyurak szavait idézzem a 2010-es újra nyitáskor elmondott beszédeikből.

Dr. Kovács Zoltán kiemelte, az Orbán kormány első intézkedései közé tartozik, hogy ezt a jó állapotban lévő, nagyszámú utas közönséget is magába foglaló vasútvonalat újraindítsa.

Dr. Fónagy János szerint a polgári kormány meggyőződése, hogy a vasút ügye nem egy vállalati ügy, nem egy vállalat gazdaságossági kérdése, hanem egy társadalompolitikai ügy, gazdaságpolitikai ügy.

Kell a magyar gazdasághoz, kell a magyar embereknek, kell a magyar vidék mindennapi biztonságához.

Az államtitkár tájékoztatta a közönséget, hogy a menetrend elsősorban az iskolakezdéshez és a munkakezdéshez igazodik. Ehhez kérte az önkormányzatok segítségét, hogy a felvételi épületek, az állomások rendbe legyenek. Mint mondta, ez az ország nem tart ott, hogy spanyol csempével és krómmal díszít mindent, de ahhoz, hogy a pusztulást megállítsa a MÁV is minden erejével a kormány és az emberek mellé fog állni.

A vasút nem a MÁV-é, nem az államé, hanem az önkormányzatoké és az embereké.

Gyopáros Alpár országgyűlési képviselő elmondta, nem vitatja, a budapesti embereknek jár, hogy öt percet megtakarítsanak idejükből a négyes metró megépülésével. De ahogy nekik jár az, úgy a vidéknek is jár a vasút.

– Ez a vonal jár nekünk. A kormány három évvel ezelőtt az ország egyik legjobb állapotban lévő szárnyvonalát szüntette be, holott semmilyen józan indok nem szólt amellett, hogy ezt tegye. Egyetlen dolog hiányzott belőlük: az akarat. A szándék arra, hogy megmentsék a vasutat - mondta a képviselő.

Ezen szép szavak után megdöbbenéssel értesültünk, hogy a kormányzat a bezárás szélére sodorta a Pápa – Csorna vasúti szárnyvonalat. Nem tudatlanságból említem a bezárást, mert az ilyen fokú vonatszám csökkentés azt vonja majd maga után.

Tisztelettel kérdezem, hogy mi változott meg az elmúlt közel két év alatt?

Elfelejtették a kormánypárti képviselők, hogy mit mondtak 2010-ben, vagy akkor sem gondolták komolyan szavaikat?

Ezért csak félve merem kérdezni, most már nem fontosak a vidéken élő emberek?

Most már nem fontos, hogy mi módon jutunk el a munkahelyünkre?

Miért tekinti a kormányzat huszadrangú állampolgárnak a kistelepülésen élőket?

Miért veszi el a kistelepülésen élőktől a kulturális és sport programokra való eljutás lehetőségét?

Miért korlátozza az egészségügyi intézményekbe, orvosi ellátásra való eljutás lehetőségét?

A Jobbik Magyarországért Mozgalom Pápai Alapszervezete nevében tiltakozom a térséget és a megyét érintő tervezett vonatszám csökkentés miatt.

Követeljük, hogy dr. Kovács Zoltán, dr. Kontrát Károly, Győrffy Balázs mint a térség kormánypárti országgyűlési képviselői tegyenek meg mindent, hogy ne csökkentse a kormányzat a megyében, ezen belül a Pápa-Csorna szárnyvonalon közlekedő vonatok számát.

Ne csak akkor álljanak ki mikor szalagot kell átvágni, mikor a dicsőség fényében kell sütkérezni, hanem akkor is mikor meg kell védeni az emberek érdekeit!

Most legyenek bátrak, most mikor tenni kellene a vidék magyarsága érdekében!

Orbán Imre

Jobbik Magyarországért Mozgalom

elnök, Pápa

Veszprém megyei alelnök

Aláírásoddal támogasd, hogy megmaradjon a vasúti közlekedés Pápa és Csorna között!