Mentsük meg a nyíregyházi skateparkot

Miért hagyják Nyíregyházán tönkremenni a többmilliós skateparkot?

A Nyíregyházán 6 éve épült extrém sportpálya rövid időn belül az ország egyik legjobb skateparkjává nőtte ki magát. Nagyon sokan több száz kilométerről is elutaztak egy-egy napra vagy hétvégére, hogy használhassák eme sportobjektumot. A nyíregyházi turisztikát mindenképpen pozitívan érintette a park működése.

A helyi srácok között kialakult egy biciklis, gördeszkás, görkoris közösség, akik nap, mint nap jártak ide sportolni, gyakorolni és trükkjeikkel, vendégszeretetükkel emelték a város színvonalát.

Most nem tudnak ide kigurulni, nem tudnak „sportvendégeket” fogadni.

Idén tavasszal a park nem nyitott meg minőségi okokra hivatkozva. Az eddigi üzemeltető nem kapta meg a bérleti jogot az önkormányzattól. Pénze a felújításra nincs, az önkormányzat pedig nem támogatja ezt a projektet. A bérlés megtiltását egy "szakértő" véleményével indokolták, mely szerint a pálya életveszélyes és jelenlegi állapotában méhtelepen a helye. Ez erős túlzás. Pár helyen a falemezek cseréje valóban esedékes, de miért kéne az egészet a kukába dobni emiatt?

Többen próbálkoztak a sportolók közül bérléssel, üzemetetéssel. Utána jártak, de annyi tőkével egyetlen egy fiatal sem rendelkezik, amivel ellehetne indítani ezt a vállalkozást.

Egyetlen megoldás, ha egy magán vállalkozó kibérli a parkot és felújítja. Teljes festés, falemezek cseréje, lelátón lévő padok felújítása, de erre az önkormányzat nem ad pénzt.

A téli takarófóliát levették az elemekről már márciusban. Az eső, a nap nem kíméli a faborítást. Ha nem nyit ki, legalább védenék annyival, hogy lefedve tartják.

Egy korábbi nyíregyházi skateparkkal ugyanezt megtették már, nem szeretnénk hagyni, hogy a múlt megismételje önmagát.

Petíciót szeretnénk indítani a park megmentése érdekében és szeretnénk az önkormányzatot megkérni, hogy segítsen, ne lehetetlenítse el az extrémpark működését.

Bárki bármilyen infót, vagy segítséget tud, az ezen a címen elér minket:

subarchiab@gmail.com

Kóth Tamás, Szabó László    Kapcsolatfelvétel a petíció szerzőjével