Lehessen végre játszani a Rajner játszótéren!

A Rajner Károly utcai játszótéren a babás anyukák jól érezhetik magukat, mert van két babahinta, amiben hintáztathatják a gyermekeiket. Nagyobb gyerekeket ritkán látni, mivel a két hinta közül igazán csak egy alkalmas hintázásra, a libikóka meg nem sokáig izgalmas. Ha rohangálni szeretnének, sajnos lépten nyomon kutyagumiba lépnek. A füvet leggyakrabban az egyik kedves környékbeli vágja le. A kosárpályán a kerítés több helyen kilyukadt, és kitakarítani se sikerült az elmúlt jópár évben.

A most előterjesztett játszótér felújítási projekben 600.000 forintot becsültek meg a fejlesztésére, amikor felszereltebb és sokkal jobb állapotban lévő játszóterek felújításara majdnem dupla mennyiségű pénzt szánnak. A hatvani temető melletti játszótérnek csak az elbontása kerül 400.000 forintba.

Értesüléseink szerint a fejlesztési tervben szerepel a meglévő eszközök karbantartása és egy új homokozó létesítése.

Ezzel szemben mi azt szeretnénk leginkább, ha a teret körbekerítenék (akár csak L alakban a kosárpályához kapcsolódva, a magasított részt kihagyva a költséghatékonyság végett) egyrészt a kutyasétáltatási kultúra hiánya miatt, másrészt azért, mert a tér körül sajnos sokan nem tartják be a sebességkorlátozást.

Ezen kívül fontosnak tartanánk egy csúszdás mászóka kihelyezését, mivel tapasztalataink szerint azon szeretnek a gyerekek leginkább játszani.

A homokozó létesítését nem támogatjuk, mert családi házas övezet lévén számtalan macska fordul meg a játszótéren, akik valószínűleg nem rendeltetésszerűen használnák.

Szeretnénk kérni a döntéshozókat, hogy a leírtak alapján legyenek szívesen megfontolni a becsült összegek átcsoportosítását.

Az aláírással felhatalmazom Kis-Tóth Zsófia petíciókészítőt az ezen az űrlapon közölt információim átadására az ügyben illetékeseknek.