Légy szolidáris az emberrel!

Mi, a Demokratikus Charta Pest megyei Klubjának tagjai felháborodásunkat fejezzük ki Orbán Viktornak a magyar Parlament hétfői ülésén Mesterházy Attila frakcióvezetővel szemben használt lekezelő, pökhendi, az emberi méltóságot sértő, európai demokráciákban megengedhetetlen szóhasználatával szemben. Egyben szolidaritásunkat fejezzük ki Mesterházy Attilával mint emberrel, mert a vele esett sérelmet a magunkénak is érezzük. Azzal, hogy őt, és ahogyan megalázták, ezt tették velünk is.

Egyetértünk azokkal, akik hiányolják, hogy a frakció nem állt fel egyemberként azonnal a helyéről, és nem vonult ki az ülésteremből, demonstrálva tiltakozását a használt hangnemmel szemben, kifejezve szolidaritásukat frakcióvezetőjükkel. Mi több, az összes ellenzéki frakciónak ezt kellett volna tennie, mert ma Mesterházyval, holnap velük törli majd fel a padlót a miniszterelnök - ha olyan a kedve. De nem könnyű az ilyen helyzetekre jól és európai módon reagálni. Ezt még nem tanulták meg a képviselők, igaz, ilyen helyzet teremtésére még senki sem vetemedett a magyar Parlamentben.

Ezért felszólítjuk Orbán Viktort, a Magyar Köztársaság miniszterelnökét, hogy ott, ahol a hozzá és a helyhez méltatlan tettet elkövette, nyilvánosan kövesse meg Mesterházy Attila képviselőt és frakcióvezetőt, ezzel adjon méltó elégtételt az okozott sérelemért!

Becsületére válna.