Lakóotthonokat Budapesten, vidéki intézetek helyett

Az EU 18 milliárd Euróval támogatja az intézménytelenítést, vagyis az alternatív lakhatási formák megteremtését értelmi fogyatékos személyek számára Magyarországon, és a bentlakásos intézetek fokozatos bezárását.

A Fővárosi Önkormányzatnak egyetlen lakóotthona vagy más alternatív lakhatást biztosító lakása sincs Budapesten. A budapesti fogyatékosoknak távoli, világtól elzárt kastély-intézetekbe kell költözniük, ha nem tudnak családjukkal vagy önállóan élni. Ha egy sérült ember vagy szülei elhelyezést igényelnek az önkormányzatnál, meg kell jelölniük a Főváros öt vidéki bentlakásos intézetének valamelyikét.

Követeljük a Főpolgármestertől, hogy nyisson várólistát budapesti lakosok támogatott lakhatásának Budapesten történő megoldására. Biztosítson legalább ugyanannyi férőhelyet alternatív lakóformákból Budapesten, mint ahány bentlakásos helyet tart fent vidéken. Követeljük, hogy az EU támogatásból budapesti értelmi fogyatékosok számára csak Budapesten épülhessenek lakóotthonok és egyéb támogatott lakásmegoldások.

Petíció aláírása


VAGY

Az e-mail címe nem fog megjelenni az oldalunkon. Azonban a petíció írója az összes megadott adatot látni fogja.

Egy e-mailt fog kapni egy hivatkozással, amellyel megerősítheti aláírását. Hogy biztosan megkapd üzeneteinket, kérjük add hozzá a info@peticiok.com címet a kapcsolati vagy a biztonságos feladó listádhoz.
Facebook