Közreműködés kérése Novák Katalin Köztársasági Elnök Asszonytól a közoktatásért

Tisztelt Novák Katalin Köztársasági Elnök Asszony!


Szülőként fordulunk Elnök Asszonyhoz, úgy is, mint három gyermek édesanyjához. A segítségét kérjük. Olyan édesanyákként és édesapákként, akik legféltettebb kincsünket, a gyermekeinket, Magyarország felnövekvő új nemzedékét, a magyar közoktatási rendszerre bíztuk.

A segítségét kérjük, mert úgy látjuk, hogy Magyarország Kormánya és a pedagógusok érdekképviseleti szervei közötti közvetlen tárgyalások elakadtak. Bár bizakodásra ad okot a napokban a sajtó nyilvánossága elé került a Belügyminisztérium általi kezdeményezés a pedagógusokkal való párbeszéd folytatására.

Személy szerint Önben, mint országunk Alaptörvénye szerint pártok, politikai érdekek felett álló közjogi méltóságban látjuk annak garanciáját, hogy a tárgyalások végül pozitív eredményre vezetnek. Szilárd meggyőződésünk, hogy erre égető szüksége van az egész magyar társadalomnak.

Az Ön Államfői Programjának zászlóshajója a gyermekekért tenni akarás, jövőjük biztosítása. Már Családokért felelős tárcanélküli miniszterként is a családok, gyermekek érdekében dolgozott.

Államfőjelölti beszédében is az összefogást szorgalmazta. Ebben a beszédében akkor így szólt: „Segít a tanár, a mérnök, segít a kétkezi munkás, az ápoló, segít a katona, segítenek a rend őrei, segít a fiatal, az idős. Egymást segítjük a bajban.” Úgy véljük, talán ebben a felsorolásban tudatosan kerültek első helyre a tanárok, akik arra tették fel az életüket, hogy gyermekeinknek a lehető legtöbb tudást átadják és szellemi, erkölcsi fejlődésükben támogassák őket. Ezek azok az értékek, amelyekben társadalmunk egységes, mi is ezekben hiszünk. Bízunk benne, hogy a tárgyalások sikerével a magyar pedagógusok, akik a jövő generációjának formálásáért áldozatos munkájukkal oly sokat tesznek, társadalmunknak ismét érdemeik szerint megbecsült tagjai lesznek.

Mindezek miatt jelen levelünkkel tisztelettel felkérjük Elnök Asszonyt, hogy vállalja el a Magyar Kormány és a tanárok érdekképviseleti szervei között folytatott érdemi tárgyalásokban a közvetítő szerepét, segítse elő tudásával, betöltött társadalmi pozíciójával, és nem utolsó sorban anyai szívével a folyamatot és annak felgyorsítását, amely reményeink szerint az Ön közbenjárásával mindenki számára megnyugtató eredménnyel zárul.


Budapest, 2022. december 12.

Köszönettel: a petíció aláírói

ADATVÉDELMI TÁJÉKOZTATÁS ÉS HOZZÁJÁRULÓ NYILATKOZAT: adatvédelmi


Eötvös József Gimnázium Szülői választmánya    Kapcsolatfelvétel a petíció szerzőjével

Petíció aláírása

Az aláírással felhatalmazom Eötvös József Gimnázium Szülői választmánya petíciókészítőt az ezen az űrlapon közölt információim átadására az ügyben illetékeseknek.


VAGY
Fizetett hirdetés

3000 embernek fogjuk hirdetni ezt a petíciót.

Tudjon meg többet...