Közreműködés kérése Novák Katalin Köztársasági Elnök Asszonytól a közoktatásért

Tisztelt Novák Katalin Köztársasági Elnök Asszony!

Szülőként fordulunk Elnök Asszonyhoz, úgy is, mint három gyermek édesanyjához. A segítségét kérjük. Olyan édesanyákként és édesapákként, akik legféltettebb kincsünket, a gyermekeinket, Magyarország felnövekvő új nemzedékét, a magyar közoktatási rendszerre bíztuk.

A segítségét kérjük, mert úgy látjuk, hogy Magyarország Kormánya és a pedagógusok érdekképviseleti szervei közötti közvetlen tárgyalások elakadtak. Bár bizakodásra ad okot a napokban a sajtó nyilvánossága elé került a Belügyminisztérium általi kezdeményezés a pedagógusokkal való párbeszéd folytatására.

Személy szerint Önben, mint országunk Alaptörvénye szerint pártok, politikai érdekek felett álló közjogi méltóságban látjuk annak garanciáját, hogy a tárgyalások végül pozitív eredményre vezetnek. Szilárd meggyőződésünk, hogy erre égető szüksége van az egész magyar társadalomnak.

Az Ön Államfői Programjának zászlóshajója a gyermekekért tenni akarás, jövőjük biztosítása. Már Családokért felelős tárcanélküli miniszterként is a családok, gyermekek érdekében dolgozott.

Államfőjelölti beszédében is az összefogást szorgalmazta. Ebben a beszédében akkor így szólt: „Segít a tanár, a mérnök, segít a kétkezi munkás, az ápoló, segít a katona, segítenek a rend őrei, segít a fiatal, az idős. Egymást segítjük a bajban.” Úgy véljük, talán ebben a felsorolásban tudatosan kerültek első helyre a tanárok, akik arra tették fel az életüket, hogy gyermekeinknek a lehető legtöbb tudást átadják és szellemi, erkölcsi fejlődésükben támogassák őket. Ezek azok az értékek, amelyekben társadalmunk egységes, mi is ezekben hiszünk. Bízunk benne, hogy a tárgyalások sikerével a magyar pedagógusok, akik a jövő generációjának formálásáért áldozatos munkájukkal oly sokat tesznek, társadalmunknak ismét érdemeik szerint megbecsült tagjai lesznek.

Mindezek miatt jelen levelünkkel tisztelettel felkérjük Elnök Asszonyt, hogy vállalja el a Magyar Kormány és a tanárok érdekképviseleti szervei között folytatott érdemi tárgyalásokban a közvetítő szerepét, segítse elő tudásával, betöltött társadalmi pozíciójával, és nem utolsó sorban anyai szívével a folyamatot és annak felgyorsítását, amely reményeink szerint az Ön közbenjárásával mindenki számára megnyugtató eredménnyel zárul.

Budapest, 2022. december 12.

Köszönettel: a petíció aláírói

ADATVÉDELMI TÁJÉKOZTATÁS ÉS HOZZÁJÁRULÓ NYILATKOZAT: adatvédelmi

Eötvös József Gimnázium Szülői választmánya    Kapcsolatfelvétel a petíció szerzőjével

Az aláírással felhatalmazom Eötvös József Gimnázium Szülői választmánya petíciókészítőt az ezen az űrlapon közölt információim átadására az ügyben illetékeseknek.