Követeljük a magyar tömegsport állami támogatását

Követeljük, hogy Magyarországon legyen mindenki számára elérhető a közös sportolás. Az elmúlt években a sportrendezvények részvételi díjai elképesztő módon megdrágultak. Ennek az oka az elszállt infláció és azok az áremelések, amelyeknek egy igen jelentős része adó, ami a beszállítókat és a rendezvényt magát is sújtja. Emiatt egyre többen nem engedhetik meg maguknak azt, hogy sportrendezvényekre menjenek, miközben az állam a kevesek élsportját felfoghatatlanul magas támogatásokban részesíti. Ez elfogadhatatlan és ellentétes a sport eredeti céljaival, önmagunk jobbá tételével és a közösségek baráti, sportbaráti szellemben való építésével.

Épp ezért követeljük az alábbiakat:

- A hazai nagyobb tömegsport-rendezvények, amelyek a magyar kultúra részévé is váltak az idők folyamán és amelyek nagy sportkedvelő tömegeket mozgatnak meg, legyenek ÁFA-mentesek mind a beszállítók, mind a résztvevők, mind pedig a rendezők irányában.

- Ezekre a rendezvényekre az állam tekintse feladatának az eljutás és hazajutás megszervezését, a rendezvények minőségi lebonyolítását és erre különítsen el további forrásokat.

- A kormány vállaljon rá garanciát és biztosítsa is, hogy a tömegsport-rendezvények a lakossági átlagkereset és átlagos megélhetési költségek szerint is megfizethető árúak legyenek.

- A sport és az egészségtudatos életmód népszerűsítése céljából a kormány tekintse kiemelt feladatának a lakossági sportélet fejlesztését és ezen rendezvények színvonalas lebonyolítását. Megbecsülést az önkénteseknek, az ott dolgozóknak! 

A sport és az egészségtudatos életmód, illetve a hazai turizmus népszerűsítése céljából felkérjük az összes civil szervezetet, pártot, sportegyesületet és magánszemélyt, hogy támogassa a kezdeményezésünket.

Petíció aláírása

Aláírásommal elfogadom, hogy Szücs Gábor láthatja az általam ezen az űrlapon megadott összes információt.

A lakcímét nem tesszük közzé az interneten.

Az irányítószámát nem tesszük közzé az interneten.

E-mail-címét nem fogjuk interneten közzétenni.

E-mail-címét nem fogjuk interneten közzétenni.


Hozzájárulok ahhoz, hogy az ezen űrlapon megadott adatokat a következő célokból feldolgozzák:
Fizetett hirdetés

3000 embernek fogjuk hirdetni ezt a petíciót.

Tudjon meg többet...