Kisérettségi 2021-es felfüggesztése

A petíciónk lényege, hogy idén ne tartsák meg a kisérettségit. Matematikailag lehetetlen az említett esemény időpontjáig beoltani a lakosság 60%-át, azaz biztos, hogy a járványhelyzet fent fog maradni. Szabály szerint, ha behívnak egy osztályt, akkor azt kis csoportokkal kéne megtennie a vezetésnek, ehhez képest az eddigi összes alkalommal egyben, egy 35 fős csoportban hívtak be minket. A vírus új fajtái már a fiatalokra is veszélyesek, ezért különösen rossz ötletnek tartanánk, hogy pont most hívjanak be még több embert. Mellékesen már így is rengeteg diák stresszes a járvány, és a járványhelyzet miatt. Ha bemennénk az csak az esélyét adja meg, hogy visszahozzák a családba a járványt, illetve több diák a nagyszüleivel él. Minek terheljük az alaphangon komoly és depressziós helyzetben a diákokat, a gondviselőket a kisérettségivel és körülményeivel?

A távoktatás az ottléti oktatáshoz képest kevésbé volt hatékonyabb, emiatt valószínűsítjük, hogy rosszabbul sikerülne egy ilyen súlyos teszt, ami akár az évvéginket is leronthatná, ezzel akár a felsőoktatásnál az esélyeinket is ronthatja a felvételinél.

Ezért kérelmezzük, hogy ne tartsák meg idén a kisérettségit.

Az aláírással engedélyezem 10.D, hogy az aláírásomat átadja azoknak, akik ebben a kérdésben hatáskörrel rendelkeznek.