Kevesebb műanyagot, Sepsiszentgyörgy! - felhívás a helyi élelmiszer-kereskedelmi vállalkozókhoz

Több mint 5 billió műanyagdarab úszik a világ óceánjaiban.
Közel kilenc milliárd tonna műanyag keletkezett 1950 óta.
Percenként egymillió műanyagpalackot vásárolnak az emberek világszerte. 
Amennyiben a helyzet nem változik, akkor 2050-re több lesz a műanyag az óceánokban, mint a hal. És bár az óceánok messze vannak, a környezetszennyezés hatása nagyon is közel lesz.

Mondhatnánk, hogy az az egy palack, az az egy nejlonzacskó, amit mi vásárolunk, nem számít és szó szerint “csepp a tengerben”, de igenis számít. Ha 7 milliárd ember csak egy napra odafigyelne, hogy ne termeljen hulladékot, az pontosan 7 milliárd darab lenne. Erre ugyan sok esély nincs, de már 500 ember is sokat tud tenni a jövőért. Főleg, ha felhívja a környezete figyelmét.

Ön, helyi vállalkozó pedig rengeteget tehet ezért.
Legyünk csepp a tengerben!

Mi, Sepsiszentgyörgyön élők, dolgozók, tanulók, vásárlók, kérjük a sepsiszentgyörgyi helyi élelmiszer-kereskedelmi vállalkozókat, képességeikhez mérten járuljanak hozzá, hogy a jövő élhetőbb legyen.

Kéréseink a következők:

- Engedjék, hogy információs táblákat helyezzünk ki útmutatásként a vásárlók számára, hogyan lehetnek környezettudatosabbak.
- A pénztáraknál a nejlonzacskók mellett vászontáskát is áruljanak és ezeket a pénztárosok minden alkalommal ajánlják fel, amikor valaki szatyrot kér.
- A pékségekben a friss pékárut nejlon helyett papírtasakba tegyék.
- A zöldség-gyümölcs részlegen áruljanak újrahasznosítható hálós tasakokat.
- A kimérős árut otthonról hozott, tiszta tárolóedénybe, tasakba is lehessen kérni.
 

Mi, akik fontosnak tartjuk, hogy Sepsiszentgyörgy élen járjon a hulladékok visszaszorításában, nem lennénk hálátlanok: vásárlásnál előnyben részesítenénk azokat a boltokat, ahol a ezeket elősegítik.