Kérjük az ápolási díjak emelését, és munkaviszonyként elismerni az ápolást!

Tisztelt Sorstársak!

Végre elértük azt, hogy a Gyermekek Otthongondozasi díja elérte a minimálbér összegét.

Viszont továbbra is a megélhetéssel küzdenek az ápolási díjban részesülők! Aki nem a gyermekét, hanem más szerettét ápolja, még mindig sokkal kevesebbet kap, mint ami járna. A legtöbb ápoló nem tud mellette munkát vállalni - hiába engedi a törvény a napi 4 órás munkavégzést - hiszen szerette folyamatos felügyeletet igényel.

Az otthonápolás munka! Teljesen mindegy milyen rokoni szál fűzi az ápoltat az ápolójához. 24 órás munka, ahol nincs szabadság, nincs táppénz, nincs nyugdíj. Csak a munka van! Szeretetből sajnos nem lehet sem élelmiszert, sem gyógyszert vásárolni!

Emellett aki akár gyermekét, akár más hozzátartozóját ellátja, olyan munkát végez, amely nemcsak pénzben megfizethetetlen, hanem időben is. Mi lesz az ápoltakkal, ha elvesztik ápolójukat? Mire jogosult az ápoló? Nyugdijellatasa alig lesz, a csekély összegből felretenni nem lehet. Rengeteget számítana, ha munkaviszonynak ismernék el az ápolást. Sokkal több lehetőség nyílana mind az ápoló, mind az ápolt számára.

Emiatt kérjük ismét az illetékeseket, hogy sürgősen változtassanak a rendszeren, és gondolkodjanak el az ápolási díjak emelésén!

Petíció aláírása

Az aláírással felhatalmazom Buni Barbara petíciókészítőt az ezen az űrlapon közölt információim átadására az ügyben illetékeseknek.


VAGY

E-mail-címét nem fogjuk interneten közzétenni.

E-mail-címét nem fogjuk interneten közzétenni.

Telefonszámát nem fogjuk interneten közzétenni.Fizetett hirdetés

3000 embernek fogjuk hirdetni ezt a petíciót.

Tudjon meg többet...