Jogos-e védettségi igazolványhoz kötni?

PETÍCIÓ
A hátrányos megkülönböztetés ellen  

Tisztelt Rektor Asszony!
Az  1/2021. (VIII.13.) számú Rektori utasítás szerint „Az Eszterházy Károly Katolikus Egyetem kollégiumi férőhelyeinek igénylésére illetve kollégiumi férőhely használatára kizárólag koronavírus ellen védett személy jogosult.” 

Az Eszterházy Károly Katolikus Egyetem hallgatóinak és leendő hallgatóinak egy csoportja nevében írunk Önnek, ugyanis sokan elfogadhatatlannak tartjuk ezen rektori utasítást. Ezért az alábbi törvényekre hivatkozva kérjük a fent nevezett rektori utasítás visszavonását, vagy legalábbis annak enyhítését. Emellett kérjük az Eszterházy Károly Katolikus Egyetemen és annak minden campusán a kollégiumhasználatot, a beiratkozást, az előadásokon, a gyakorlatokon, szemináriumokon, egyetemi foglalkozásokon valamint a vizsgákon való részvételt -most és a későbbiekben egyaránt- függetlenné tenni a védettségi igazolványtól.
Hivatkozási alapjaink:
1.      Az uniós tagállamok és az Európai Unió feladata annak biztosítása, hogy senkit ne érjen hátrányos megkülönböztetés az oltatlanság, illetve az esetleges egészségügyi kockázatok miatt vagy ha nem akarja magát beoltani. (Európa Tanács 2361/2021 számú határozata)
2.      Az Alkotmánybíróság megítélése szerint a kötelező védőoltásokat intézményesítő és annak feltételeit meghatározó jogi szabályozás a testi integritáshoz való jog korlátozását jelenti.
3.      Megkülönböztetés tilalma (Az Európai Unió Alapjogi Chartája, Emberi jogok és alapvető szabadságok védelméről szóló egyezmény)  

Kérjük beadványunk mielőbbi elfogadását!
Petíciónk eredménytelensége esetén panaszunkkal az Alkotmánybírósághoz fordulunk.

Petíció aláírása

Az aláírással felhatalmazom Veres Ágnes petíciókészítőt az ezen az űrlapon közölt információim átadására az ügyben illetékeseknek.


VAGY

Egy e-mailt fog kapni egy hivatkozással, amellyel megerősítheti aláírását. Hogy biztosan megkapd üzeneteinket, kérjük add hozzá a info@peticiok.com címet a kapcsolati vagy a biztonságos feladó listádhoz.

Kérjük, vegye figyelembe, hogy nem tudja megerősíteni az aláírását az erre az üzenetre való válaszadással.
Fizetett hirdetés

3000 embernek fogjuk hirdetni ezt a petíciót.

Tudjon meg többet...